Aktuális

Ő már ne legyen beteg, mert minden kórházból kitiltották

Bors

Létrehozva: 2017.04.12.

Christopher Dearlove a jövőben egyetlen angliai egészségügyi intézményben sem kaphat majd kezelést, mert évek során a kórházi ellátásért különböző halálos betegségeket hazudott. A 61 éves férfi többek között AIDS-esnek és ebolásnak állította magát azért, hogy kórházi ágyat és napi háromszori étkezést kapjon. 98 álnevet és 47 különböző születési dátumot használt a kórházak átverésére, és megannyi betegséget, amelyek jelentős része halálos.

Nem egy alkalommal jelentkezett be kórházakba azzal, hogy nemrég tért vissza Nyugat-Afrikából, ahol felesége ebolában elhunyt, ő pedig már fertőzöttként tért vissza hazájába, történetét pedig egy, a recepciós irányába intézett köhögéssel igyekezett félelmetessé tenni. A férfit februárban tartóztatták le a Yeovil District Hospital elnevezésű egészségügyi intézményben, ahol egyszer már kezeltette magát nem létező betegségével.

Korábban már kapott egy eltiltást az egyik kórházakat üzemeltető egészségügyi intézménytől, ám álnevekkel ezt a tiltást tucatnál is többször megkerülte. Egyszer, mikor ebolásnak kamuzta magát, és ráköhögött a személyzetre, a kórház azonnal a segítségére sietett, leállították az általános szolgáltatásokat, az orvosok védőfelszerelésbe bújtak, a férfit elkülönítették, és elkezdték a kezelését, ám egy nővérnek gyanús lett a férfi meséje, így újra lebukott.

Végül végigjárta Glasgow, Cambridge, Dél-London, Rochdale és Grimsby összes kórházát, hogy ingyen ellátást kapjon. Februárban aztán egy intézményben letartóztatták, mert antiszociális viselkedése miatt eltiltották mindenfajta kezeléstől, sőt, ebolás kamuja miatt 14 hónapra még le is csukták. A legújabb eset után a bíró kedden kezdeményezte előzetes letartóztatását, a következő tárgyalási nap május 26-án lesz az ügyben, amikor a férfi pszichológia vizsgálatát végzik el - írja a Mirror.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek