Aktuális

Legenda lett a néniből, aki lemondott az életről, hogy utoljára jól érezhesse magát

Címkék
bakancslista

Bors

Létrehozva: 2017.04.27.

Norma Jean Bauerschmidtnek szép, hosszú élet jutott. Az öreg hölgy tavaly vesztette életét, amelynek utolsó éve százezreket ihletett meg. Az amerikai nőnél tavalyelőtt diagnosztizálták a rák egy ritka, agresszív formáját, amely a méhét támadta meg. Az amerikai nőnek annak ellenére kemoterápiát, sugárkezelést javasoltak, hogy a gyógyulásra minimális esélye volt csak.

A család megrendülten vette tudomásul a tényt, és még a kórházban összeültek, hogy mi is lehetne a legjobb megoldás. Miközben a különböző orvosi kezeléseket vették számba, a 91 éves hölgy nem szólt közbe. Aztán döntött.

– Egy orvosi irodában találtuk magunkat, és a kezelési lehetőségeket vettük sorra. Tudtuk, mi a gyakorlat: műtét, kemoterápia, sugárkezelés. Amikor az orvos végigvette az eshetőségeket, megkérdezte, hogyan képzeli el a kezeléseket – osztotta meg a részleteket a beteg nő menye.

A kérdésre az apró, mindössze 45 kilós idős hölgy mélyen a doktor szemébe nézett.

– Azt válaszolta az a kicsi asszony, a lehető leghatározottabb hangon, hogy „elmúltam 90, itt az idő útra kelni” – emlékezett vissza a rokon.

És így is lett. A nő fiával, menyével és kutyájával 2015. augusztus 24-én kelt útra, hogy bejárja hazáját.

Közel egyéves útját végig dokumentálták, menye Facebook-oldalt hozott létre, ahol a legkisebb részletekig bemutatták az élettől örömteli dolgokkal búcsúzó nagymama kalandjait.

Bauerschmidt történetét közel félmillió ember követte egy éven át, és lehettek így tanúi annak, hogy néhány hónapon belül több vágyát teljesítette, mint az azt megelőző 90 év során. A nő mindenre vevő volt, és még a nagy, félelmetes dolgoktól sem riadt vissza. Kipróbálta a hőlégballonnal való utazást, élőször életében ült lovon, evett osztrigát és lime tortát. Tíznél is többször volt fodrásznál, hogy minél több frizurát kipróbáljon, és közben bejárta az Egyesült Államokat. Egy posztban menye statisztikát is megosztott, ezek szerint több mint 13 ezer mérföldet utazott néhány hónapon belül, több mint 75 különböző helyen szállt meg, és 32 államban is megfordult, kilencszer lépett át különböző időzónákba.

Miss Norma and her trusty steed Savannah #drivingmissnorma #brave #horse

NCTRC (@nctrcriders) által megosztott bejegyzés,

– Ez alatt a 12 hónap alatt rengeteget tanultunk az életről, a törődésről, a szeretetről, a pillanat fontosságáról. Mindegy, hol voltunk éppen, ha megkérdeztük tőle, hogy hol érezte magát a legjobban, azonnal rávágta, „hogy éppen itt és most – mesélte a rokon. –Tanultunk az emberi lélekről, a szellemről, az emberek szépségéről!

Egészségi állapota egészen augusztusig engedte, hogy a 91 éves nő beteljesítse vágyait. Rohamosan romló egészsége miatt utolsó állomása a washingtoni Friday Harbour volt, ahol egy pénteki napon életét vesztette.

– Az élet egyensúly a maradás és az elengedés között. Ma eljött az idő, hogy elengedjük – szólt a szűkszavú bejelentés tavaly szeptember 30-án.

A 91 éves nő története halálát követően további követőkre lelt, Facebook-oldalát csak halála után további százezrek kezdték követni, életének utolsó éve olyan érdeklődésre tartott számot, hogy könyv jelenik meg róla. A néni példakép lett, halála óta már több megemlékezést is tartottak, a következőre májusban kerül sor. A meghívottakat arra kérik, hogy egy szál virággal adózzanak a néni emlékének, de ne adakozzanak semmilyen szervezetnek, helyette inkább vigyék el a nagymamát ebédelni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek