Aktuális

Torz fejű kutyus az állatmenhely sztárja - videó

Bors

Létrehozva: 2017.03.06.

A bizarr külsejű keverék kutya, Picasso számos testi hibával, egy amatőr állattenyésztő kenneljében látta meg a napvilágot. Furcsa kinézete miatt senki nem akarta megvenni, ezért szívtelen gazdája feltette egy menhely altatási listájára.

A keverék négylábú alsó és felső állkapcsa egy születési rendellenesség miatt egymáshoz képest ellenkező irányba fordult, így orra is félre csúszott. Bár az evés kisebb nehézséget okoz neki, pont olyan egészséges és életerős, mint társai. A sors fintora révén testvére az egyébként egészséges Pablo is felkerült a véget jelentő listára.

Alig volt már hátra idejük, amikor a Luvable Dog Rescue nevű szervezet a segítségükre sietett. Liesl Wilhardt, a szervezet vezetője beleszeretett a fura fejű kutya szomorú tekintetébe, és amint megtudta, hogy altatásra vár, azonnal elhozatta a testvérpárt. Eszébe sem jutott volna hátra hagyni az egészséges Pablot. A két jószágot az állatmentő aktivisták megmosdatták, és elkezdték megszervezni, hogy egy szerető gazdi mindkettejüket örökbe fogadja. Furcsa módon Picasso sokkal inkább játékos, normális kinézetű testvére sokkal szégyenlősebb. Picasso még egy műtétre vár, ahol majd eltávolítják a szájpadlását nyomó fogat, ezután pedig megkezdődhet a végleges gazdikeresés.

– Azonnal beleszerettem a kutyusokba, mikor először láttam róluk képet. Tudtam, hogy mindketten szeretetre vágynak. Csak a szemükbe kell nézni, olyan sok gyengédség lakozik bennük – mesélte Liesl Wilhardt, aki jelenleg vigyáz rájuk és megtesz mindent azért, hogy a lehető leghamarabb szerető családra találjanak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek