Aktuális

Nikolett: Nem szóltak a kórházból, hogy meghalt az apám

L. B.

Létrehozva: 2017.03.10.

Nem elég, hogy elveszítette az édesapját, a megalázó kórházi élményeit is fel kell dolgoznia Nikolettnek, akinek apukája amúgy tüdőgyulladással került kórházba.

– Apa az influenza következményeként két oldali tüdőgyulladással került kórházba, ahol másnapra bevizesedett a tüdeje, és gyorsan az intenzíven találta magát. Innentől kezdve szenvedés és keserűség jutott neki, és nekünk is – mondta a Borsnak csalódottan Nikolett.

Alig két hét alatt a 64 éves férfi több fertőzést is kapott, kritikussá vált az állapota, lélegeztető gépre tették. Ha mindez nem lett volna elég, a megviselt család még a kórházban dolgozók érzéketlen viselkedéséből is ízelítőt kaphatott.

– Az ápolók az emberségnek a halvány jelét sem mutatták – folytatta a megviselt nő. – A reggeli félórás látogatásra rendszerint később engedtek be minket, viszont a meghatározott időt nem hosszabbították meg, így gyakran alig tíz percet tudtunk együtt tölteni. Amikor az egyik hozzátartozó teljesen kulturált hangnemben ezt szóvá tette, ezt mondta neki az egyik nővér: „Mit gondolnak, mi csak a f*szunkat vakargatjuk?”  

Csípős

Ha valaki manapság kórházba kerül, örül, ha nem betegebben jön ki onnan. Ha egyáltalán kijön... Sal Endre

Ha mindez nem lett volna elég, a családot nem is értesítették a férfi haláláról.

– Apám haláláról édesanyám csak akkor értesült, amikor a szokásos délutáni látogatására ment be. Miután megérkezett, azt mondták neki, hogy délben halt meg, de a patológiai jelentésen reggel kilenc óra szerepelt. A kórházban azt állították, hogy küldtek egy táviratot a szomorú hírről, de az még a mai napig nem érkezett meg. Gyanítom, nem is fog...

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek