Aktuális

Jég alatt lelte halálát a hétéves Tifani

V. Zs. 

Létrehozva: 2017.01.10.

Forrás: Bors

Felnőtt felügyelet nélkül játszott a Sajó folyó jegén három kisgyerek vasárnap délután Sajószentpéteren. Egyikük, a hétéves Tifani, azt bizonygatván, hogy nem szakad be alatta, ugrálni kezdett rajta. Ekkor történt a tragédia: a jég engedett, a kislány a hideg vízbe esett.

Játszótársai hazamentek – délután négy körül járt ekkor az idő –, s nyilván a büntetéstől félve azt állították: kis barátnőjük elszaladt, nem tudják, hova lett. 

– Később, amikor átmentem hozzájuk, akkor mondták el, hogy Tifani beleesett a vízbe – mondta a Borsnak Szanyi Zsolt, a lány édesapja. A megtört férfi épp az idegösszeomlást kapott párjához indult a kórházba, amikor megszólítottuk az utcán. Megmutatta, hol találták meg szeretett gyermekük holttestét. A Pipinek becézett kislány onnan jóval feljebb, úgy 50–60 méterrel arrébb esett bele a Sajóba. Holttestét végül egy homokpad és a jégpáncél közé szorulva találták meg este fél 8 körül. A sors szörnyű iróniája, hogy ez épp a nagyszülők házához közel történt.

– Kislámpákkal világítottuk meg a jeget, az egyik sógorom vette észre a testet. A katasztrófavédelem munkatársai nem voltak túl segítőkészek, lámpát sem kaptunk tőlük. Amikor ki­abáltunk, hogy adjanak egy baltát, mert megtaláltuk, akkor sem történt semmi. Végül egy szomszéd hozott egyet, azzal vágtuk ki szegény kislányomat – állította könnyes szemmel a halk szavú Zsolt.

Pipi február végén lett volna nyolcéves. Családja már azt tervezgette, milyen tortát fognak neki sütni. Habár Zsolt a végzetes napon nem akarta, hogy kislánya az udvaron túl, felügyelet nélkül játsszon a barátaival, végül engedett a kérésének.

– Az a legrosszabb, hogy mindig itt kell majd eljárnom dolgozni, ahol Pipit végül megtaláltuk – tette hozzá.

A hivatalos verzió

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók sötétedés után kapcsolódtak be a kutatásba, hőkamerával és lámpákkal keresték a gyereket a befagyott Sajó mindkét partján. A raj talált rá, és bontóbalta segítségével feltörte a jeget, majd létra és mentőkötél segítségével kiemelte a testet a vízből. A mentők még többször is megkísérelték a gyerek újraélesztését, de hiába.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek