A sajtok közül a kecskesajt került az ötvenes listára. Fehérjében, kalciumban és vasban is gazdag. Szendvicshez és salátákban érdemes fogyasztani.
Bármilyen meglepő, a pattogatott kukoricát is ezek közé sorolják. Fontos azonban, hogy kevés zsiradékkal készítsük el. A rosttartalma miatt sorolták a legjobbak közé.
A kókusz is a legjobbak közé került. Kiemelik az íze gazdagságát, a magas káliumtartalmát, ami a stroke kockázatát csökkenti. A cukrozatlan reszeléket javasolják saláták megszórására is. – A mesterséges tápoktól mentesen etetett marha húsát fontos fehérje- és vasforrásnak tartják.
A lazackonzerv is bekerült az ötven közé. D-vitamin-tartalmával elősegíti a kalcium felszívódását és ezzel a csontok fejlődését.
A tenger gyümölcsei közül az osztriga is az ötven között van. Nagyszerű fehérjeforrásnak tartják. A vas-, a kalcium-, a cink- és a B12-tartalma miatt pedig a ideg- és a vérsejtek egészségéhez járul hozzá.
A citromot a C-vitamin-tartalma miatt tartják egészségesnek, ami segíti a sebgyógyulást és a lereszelt héja egy kis pluszízt ad például a süteményeknek.
A gyümölcsök közül az ötvenes listán van az eper, amit nem csak C-vitamin-tartalma miatt soroltak ide, hanem azért is, mert a diétás táplálkozásnál is fontos szereplő lehet, és segít a szív egészségének megőrzésében.
A savanyú káposzta amellett, hogy magas rosttartalmú, jó forrása a vasnak, a mangánnak, a réznek, a magnéziumnak és a kalciumnak. Elősegíti az emésztést.
Fogyasztásra javasolt a cékla, a sütőtök, a szotyi és a pisztácia.
A legjobb ötvenbe befért a kávé is, de csak cukor és tejszínhab nélkül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.