Aktuális

Hihetetlen: megtalálhatták a 9 éve eltűnt Madeleine-t?

Bors

Létrehozva: 2016.11.22.

<p>Nagyjából így nézhet ki a 2007-ben eltűnt skót kislány és még az életkora is stimmelhet: Rómában találtak rá egy angolul beszélő hajléktalan lányra, akit eddig sehogy sem tudtak azonosítani.</p>

Madeleine McCann 2007. május 3-án, nem sokkal negyedik születésnapja előtt tűnt el nyomtalanul a dél-portugáliai Praia da Luzban. Madeleine két kisebb ikertestvérével a szállodai szobában maradt, miközben szülei egy az üdülőhelyhez közel lévő bárban vacsoráztak a barátaikkal. A kislányt a portugál rendőrség nem találta meg, és 2008-ban befejezték a keresését. A helyi rendőrök az orvos szülőket is gyanúsították, de egy évvel később, bizonyítékok hiányában felmentették őket. 

A kislány keresését a brit rendőrség folytatta, a korábban összegyűlt bizonyítékokat átvizsgálták, majd megalkották – az akkor – 9 éves Madeleine valószínűsíthető portréját. Akkorra már százezer oldalt tett ki az írásos bizonyítékanyag. Számtalan teória látott napvilágot arról, mi történhetett a gyerekkel: a legelfogadottabbak közt volt, hogy megrendelésre rabolták el egy gyermektelen külföldi pár számára, de népszerű volt az az elképzelés is, hogy pedofil bűnözők rabságába esett.

Sok helyen látni vélték már a kislányt, aki ma 13 éves lehet: a napokban Rómában bukkant fel egy hajléktalan lány, aki magát Mariának nevezte. A tízes évei elején járhat. Egy eltűnt emberekkel foglalkozó honlapnak azt mondta egy helyi nő, a lány külföldi tanuló lehet.

Egy hajléktalanokat segítő szervezet karolta fel, mert az olasz rendőrség nem tudta azonosítani, semmilyen okmányt nem találtak nála. Kizárólag angolul válaszol a kérdésekre. A legmeglepőbb, hogy egyáltalán nem viselkedik hajléktalanként: pénzt nem fogad el, nagyon óvatosan viselkedik és a szervezet munkatársai szerint másképp is eszik, mint a fedél nélküliek. Senki nem tudja egyelőre, hogy került utcára.

Az angolul beszélő lányt nem csak Madeleine-nel kötötték össze, sokak szerint feltűnő a hasonlóság más, ugyancsak fiatalon eltűnt lányokkal. Így a 2008-ban Michiganből elrabolt Amanda Adlai-val, a 2008-ban eltűnt német Maria-Brigitte Henselmannal is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek