Aktuális

Gyorsétkezdéből indulhatott a gödöllői gyerekeket megfertőző Hepatitis

Bors

Létrehozva: 2016.10.25.

Több gödöllői kisgyerek is hasonló tünetekkel, lázzal, pokoli hasfájással és véres vizelettel került kórházba az elmúlt hónapokban. Gyorsan világos lett, a májat megtámadó hepatitis A vírus fertőzte meg őket – írja a Blikk. Ez a betegség főként széklet útján, esetleg nyállal terjed.

A vírus több iskolában is megjelent, közös pontként a gyerekek életében egy helyi gíroszosra gyanakodnak, az egyik iskola meg is nevezte a gyorsétkezdét a közleményében. 

Vörös József, gödöllői tiszti főorvos a lapnak adott nyilatkozatában nem volt ennyire határozott a betegség forrását illetően: 

– A 19 betegből 17-en kerültek kórházba. Felmerült a lehetősége, hogy egy bizonyos egységből eredeztethetőek a betegségek, bár tény, hogy a betegek közül heten nem jártak a büfében – mondta. 

Az iskolákban megtették a kellő intézkedéseket, fertőtlenítették az iskolákat és megszervezték a gyerekek osztálytársainak oltását is.

Egy testvérpár anyukája így számolt be a történtekről:

– Hirtelen belázasodtak a gyerekek. Egy nap szünet után erős hasfájásuk lett, olyannyira, hogy a kilencéves fiammal kórházba kellett mennünk. Ekkor már majdnem teljesen barna volt a vizelete. Kiderítették, hogy hepatitis A fertőzése van. Közben a kislányomat is kivizsgálták, és befektették a fiam mellé, mindkét szeme fehérje citromsárgán világított.

A lap értesülései szerint a hatóság bezáratta a gyanús üzletet, ahol felújítással magyarázták a helyzetet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek