Aktuális

Frigyes, a robbantásban megsérült taxis: Pár centin múlt az életem

H. Z.

2016. szeptember 28. szerda 05:00

Beszámolt a robbantásról és az azutáni órákról a taxis, akinek a fejét érte el az egyik szög. Úgy tudjuk a mélyaltatásban fekvő rendőrnőt kedden felébresztették.

A Borsnak exkluzív interjút adott a múlt szombati, Teréz körúti robbantás harmadik sérültje. Az a taxis, aki múlt szombaton, 22 óra 36 perckor éppen akkor ért oda kocsijával és két utasával a helyszínre, amikor a bomba felrobbant.

– A Teréz körút és a Király utca sarkán álltam orral az Oktogon felé. Amikor zöldre váltott a lámpa, elindultam. Két utasom volt. Egy harminc körüli pár. A férfi mellettem ült, míg a nő hátul. Alig pár métert haladtam, amikor egy fülsiketítő robbanást hallottam. Annyi időm sem volt, hogy magam elé kapjam a kezemet. Mi­re föleszméltem, a szélvédőn egy lyuk tá­tongott, a bal első ablak betört, és az utasom szólt, hogy vérzik a fejem. Tőle kaptam zsebkendőt, amit rászorítottam a sebre – meséli Farkas Frigyes.

– Azonnal kiszálltam, és el­in­dultam a törmelékkel teli járdára. Addigra már négy-öt ember vette körbe a két rendőrt. Arra emlékszem, hogy a nő feküdt alul, míg a társa félig felette feküdt. Úgy tűnt, mintha védelmezné. Még akkor is csak találgattuk, hogy mi történhetett. A kihallgatásom hajnali négyig tartott, a kocsit pedig csak reggel fél hétkor kaptam vissza. Csak később vettem észre, hogy a tetőkárpitba is belefúródott egy szög. Úgy három centin múlt az életem. Ezután hazaindultam, de nem tudtam elaludni. A sírás kerülgetett. Kezdett rajtam kijönni a feszültség. Hálát adok a sorsnak, hogy túléltem. Azt hiszem, ezentúl szeptember 24-én is megünneplem a születésnapomat – mondta a Borsnak Frigyes, aki szeretne minél hamarabb újra munkába állni, ám előtte még meg kell csináltatnia a kocsiját.

– Sajnos cascóm nincs, és a kötelező sem hiszem, hogy fizet. Csak a szélvédő költsége harmincezer, a bal első lámpatest legalább hatvanezer. A kollé­gák már kérdezték, hogy nem félek-e újra kocsiba ülni. Szerintem nem lesz gond. Bár az egész nagyon félelmetes volt. Azt hiszem, soha nem felejtem el azt a pokoli hangot – komorodott el Frigyes.

Felébresztették a rendőrnőt

A Bors biztos forrásból úgy értesült: felébresztették a mesterséges altatásból a robbanásban életveszélyesen megsérült rendőrnőt. Az eddig készült CT-eredmények bizakodásra adnak okot, a törzsőrmester teljesen felépülhet. Ugyanakkor A. Szabina még nincs olyan állapotban, hogy kollégái meghallgathatták volna. Lapunk utolérte a rendőrnő testvérét, ám ő elhárította érdeklődésünket. Járőrtársa, V. László kedden el­hagyhatta az intenzív osztályt. 

Akció a benzinkúton

Kedden reggel fél 8-kor nagyszabású rendőri akció volt a Budaörsi úti OMV benzinkúton. 8–10 rendőrautó érkezett szirénázva, láthatóan valakit kerestek. Lapunk úgy értesült: egy vásárló a benzinkúton a robbantót vélte látni, riasztása azonban utóbb tévesnek bizonyult. Kedden több gyanús csomag miatt is rendőrségi akciók zajlottak városszerte. A Teréz körúton, Ferihegyen, az Arny János utcában és a XVIII. kerületben is riasztották a rendőröket, szerencsére egyik csomag sem bizonyult veszélyesnek.

Százfős nyomozócsoport

Százfős nyomozócsoport alakult a Nemzeti Nyomozó Irodában a Teréz körúti robbantás felderítésére. A csak ezzel az üggyel foglalkozó speciális egység a nyomozást folytató Központi Nyomozó Főügyészség utasításait hajtja végre.

A csoport feladata többek között a rendőrségre érkezett bejelentések ellenőrzése, valamint a képbe került lehetséges elkövetők ellenőrzése. Az NNI nyomozócsoportja és az ügyészség mellett a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Terrorelhárítási Központ is bekapcsolódott az ügy felderítésébe.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15426718_auto_resized.jpg
origo.hu

Nagy bejelentést tett az MVM Next, ez sokakat érint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10598_resized.jpg?avcount=1670626810
origo.hu

Széttárt lábakkal, felsőjéből kibuggyanó mellekkel fotózták a szexi énekesnőt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15427520_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kettős családi tragédia történt: férje szeme láttára halt meg a fiát gyászoló édesanya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15426404_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Guy Verhofstadt új ötlettel állt elő Magyarország ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15426989_auto_resized.jpg
metropol.hu

Megható levelet írt Orbán Viktor a bükki füvesember családjának

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15425844_auto_resized.jpg
vg.hu

Ez aztán a nyugdíjkiegészítés: harminc millió forintnyi drogot találtak egy idős férfinál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10599_resized.jpg?avcount=1670626810
borsonline.hu

Megdöbbentő, mit talált a TEK ennél a nyíregyházi családnál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15425934_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Felfoghatatlan: két hónap alatt legyőzte a gyilkos kór a 27 éves nőt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10590_resized.jpg?avcount=1670626810
mandiner.hu

Minden innováció létkérdés a 21. század agráriumában(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15424917_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kegyetlen, mi közelít az ország felé: kiadták a riasztást

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/29YZpSM_82OXAvUmkVl2Kqlxyu4Tl21hXlMdIW0J4uk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA4ZmIzZjViOTZmMTQxOWU4OTUxN2M3OGQ0YWMwNzJm.jpg
Bántalmazás

Nyilvánosságra hozták a felvételt: ököllel ütöttek, köpdöstek társai egy diáklányt Zemplénben

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/0j-8VyiobeBCcyDBkvCydIpxHvplkewDIY5wuLm0U7o/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNkYjhjMTI4ZWVjOTQyZmRiZmQ3NDNlZmVhN2I0ZjEx.jpg
Összefogás

A Dancing with the Stars zsűritagja is segíti a Jókai házomlásban megsérült balerinát