Aktuális

Kiderült, miért tűntek el a soproni lányok

Kisalföld

2016. augusztus 3. szerda 14:30

A három eltűnt lányból kettőt megtaláltak a rendőrök. Igaz, egyikük ismét megszökött. Sopronban közben az a hír járja, hogy Ausztriába prostituáltnak adják el a fiatalokat. A Kisalföld utánajárt.

Forrás: Wikimedia

Néhány nap alatt három lány is eltűnt Sopron különböző gyermekvédelmi intézeteiből. A három tini közül az egyik, a 17 éves Erzsébet önként jelentkezett gyámjánál, hogy nem lett bűncselekmény áldozata, nem sérült meg. Információink szerint a lány a médiában látta, hogy keresik, ezért úgy döntött úgy, visszamegy az intézetbe. Ő egyébként többször megszökött már.

A másik két lányt még keresik. 16 éves Diána eltűnését vasárnap közölte a rendőrség, a lány július 12-én tűnt el egy Sopron közelében lévő harkai lakás otthonból.

Kalányos Natália július 6-án egy soproni gyermekvédelmi intézetből engedély nélkül távozott, azóta életjelet nem adott magáról. Őt egy másik intézetből helyezték át Sopronba. Itt azonban meg is mondta: mivel a régi helyén vannak a barátai, ezért meg fog szökni. Így tett.

A rendőrségnek nincs információja arról, hogy a megszökött lányok bűncselekmény áldozatai lettek volna. Az esetek között sem találtak összefüggést, azokat külön kezelik.

Sopronban már lehetett hallani arról is, hogy Ausztriába prostituáltnak adják el a fiatalokat. A nyomozás jelen szakaszában ez is cáfolható. Az azonban igaz, a veszély valós. Már egy is évtizede is erről szóltak a hírek: valós a félelem, hogy külföldön prostitúcióra kényszeríthetik a fiatal lányokat. Feljelentést sok esetben azért nem tesznek, tettek a sértettek, mert félnek a következményektől.

A tapasztalt gyerekvédelemben dolgozó szakemberek az elmúlt évekből azonban csupán néhány olyan esetre emlékeznek, ahol Sopronból megszökött fiatalkorút dolgoztattak külföldön prostituáltként.

Szabad intézetek

A soproni és a városkörnyéki intézetek nyílt házak, ahol az ott lakóknak szabad a mozgásuk. A térségben egyébként öt ilyen működik, s összesen több, mint száz gyereket, fiatalt nevelnek. A legtöbbjükkel nincs is gond, rendesen járnak iskolába.

További cikkek

Tragédia

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: győzött Izland – így juthatnak tovább a mieink

ripost.hu

A padláson találták meg az eltűnt magyar nő holttestét

origo.hu

Egy különös nő, aki az egyik férfiből kisfiút csinál, a másikat a halálba kergeti

vaol.hu

Hatalmas rendőri készültség Szentpéterfa határában: a TEK is kivonult a helyszínre - fotók

origo.hu

Készül a következő Samsung okoshangszóró

nemzetisport.hu

NBA: Gobert visszatért, a Jazz ellensúlyozta Jokics bravúrját

vg.hu

Bejelentést tett Hosszú Katinka

borsonline.hu

Komor figyelmeztetést adott ki a NASA: veszély fenyegeti a Földet

borsonline.hu

Ájultra erőszakolták a 3 gyermekes édesanyát, borzalmas, ki művelte ezt vele

origo.hu

Állóra büntetőfékezett a havas úton, ki akart szállni balhézni, azonnal jött a drága büntetés - videó

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor