Aktuális

96 késszúrással végezte ki anyját a 14 éves Vivi

G. J., H. Á., BLN

2016. január 28. csütörtök 04:00

A település korábbi elöljárójának félárvája azért támadt szülőjére, mert az el akarta tiltani a barátjától. A helyiek azt beszélik, a két fiatal kilencvenhat késszúrással végzett az 58 esztendős asszonnyal.

Tragikus gyilkosság történt hétfő este Kelet-Magyarországon. Az első hírek még csak arról szóltak, hogy kedden kora este egy nőt holtan találtak rokonai a házában, ám kiderült: az elkövető az asszony 14 éves lánya és annak 16 éves barátja volt. (Szerkesztőségünk ismeri a szörnyű tragédia helyszínét, szereplőinek nevét, ám személyiségi jogi okokból ezeket megváltoztattuk.)

A Bors megtudta: az 58 éves áldozat özvegy volt, Vivi már a nő második házasságából született. Késői gyerek volt, az asszony 43 esztendősen hozta világra a kislányt. Az anyának akkor már volt két felnőtt fia az első házasságából, tő­lük három lányunokája is született.

Vivi a család szeme fé­nye volt. Különösen édesapjával volt szoros a kapcsolata – mondják az alig háromezer lelkes településen. Ám édesapja – aki köztiszteletben állt, ismert politikusként és orvosként – 2012 nyarán meghalt. Futás közben egyszer csak összeesett a házukhoz közel, szívroham vitte el. Vivi teljesen összetört, sokáig pszichológushoz is járt – teszik hozzá a helyiek. Az addig eredményes sportoló, cselgáncsban is szép eredményeket elérô kislány ma­gába forduló és komor lett. Vivi nyolcosztályos katolikus gimnáziumba járt, jó tanuló volt, mindennap édesanyja vitte az iskolába. Sokak szerint az asszony nem is tudott róla, hogy visszahúzódó kislányára rátalált a szerelem.

Úgy tudjuk, Vivi csak néhány hete jött össze a 16 éves fiúval, a gyilkosság másik gyanúsítottjával. Egyelőre nem tudni, hogyan ismerkedtek meg, a srác másik iskolába jár. A gyilkosság előestéjét azonban biztosan együtt töltötték, a fiú felírta a lány nevét a hóba, majd egy szívet rajzolt mellé.

A rendőrség azt közölte, hétfő este közösen, több késszúrással ölték meg a lány édesanyját.
A helyiek szerint összesen kilencvenhatszor szúrtak, amelyek közül tizenhét volt halálos. Információink szerint a házban biztonsági kamera is volt, ezt azonban a tettesek kikapcsolták. Az ajtót belülről zárták be, a fiatalok a gyilkosság után az ablakon mászhattak ki. Vivi ráadásul másnap reggel iskolába is ment: tanárai és osztálytársai azonban semmi különöset nem vettek észre rajta.

A gyilkosságot kedden jelentették be a rendőrségen. Mivel Vivi édesanyjával élt a házban, feltehetően ő talált rá az asszonyra, legalábbis ezt mondhatta a rendőröknek. A nyomozók hamar gyanút foghattak, még aznap elfogták Vivit, barátját pedig egy buszmegállóban tartóztatták le. Nem tudhatjuk, mi vezette a párt, hogy végezzen a szerencsétlen asszonnyal, mi vitte rá a lányt, hogy megölje az édesanyját.

A városban azt beszélik, hogy talán azután került sor a szörnyűségre, amikor az anya rájött szeme fénye kapcsolatára.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meg akartak erőszakolni egy 55 éves nőt Pakson

vg.hu

Zelenszkij már ősszel tudhatta, hogy támadni fognak az oroszok

borsonline.hu

Durva változás jön a budapesti tömegközlekedésben, közleményt adott ki a BKK

ripost.hu

Hatalmas robbanás rázta meg a napot, a Földre is hatással lesz

origo.hu

Holtan találták Vajna Tímea barátját, a rendőrség is nyomoz

mindmegette.hu

Döbbenet, mennyit költöttek kajára a fesztiválozók a Szigeten

borsonline.hu

Szlávik János bejelentette: új fertőzés terjed, súlyos megbetegedést okoz

borsonline.hu

Nádai Anikó exférjének az oldalán tűnt fel Berki Mazsi

borsonline.hu

Fotó: Olyat csinálnak Rúzsa Magdi ikrei, szüleik szétröhögik magukat

További cikkek

Részletek

Négy műtéten van túl a nagypeterdi horrorbaleset túlélője – unokája segített a mentés során

Luxus

Hajléktalan voltam, most százmillióim vannak