Aktuális

Hazaengedték a korrupt pénzügyőröket

M. S.

Létrehozva: 2015.08.01.

Az őrizetbe vett, korrupcióval gyanúsított tizenhét pénzügyőr közül nyolcan házi őrizetbe, kilencen előzetes letartóztatásba kerültek - tudta meg a Bors.

Dr. Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék helyettes szóvivője a Borssal közölte: hivatali kötelességét megszegve, folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. Két cigarettacsempészt előzetes letartóztatásba, társukat házi őrizetbe helyezték. A gyanú szerint őket segítő pénzügyőrök közül nyolcat házi őrizetbe helyeztek, kilencen előzetes letartóztatásba kerültek.

Mint arról a Bors korábban beszámolt: a pénzügyőröket a TEK fogta el a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján. A vizsgálat eddigi adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Záhonyi Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának állományába tartozó pénzügyőrök hivatali kötelességüket megszegve azzal segítették a cigarettacsempészeket, hogy szándékosan nem fedték fel azok beléptetett gépkocsijaikban elrejtett, ukrán eredetű dohánytermékeket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek