Aktuális

Hatvan éve hordozza méhében a magzatot - videó

Bors

Létrehozva: 2015.08.06.

Azt hitték, tumort találtak a 91 éves asszony gyomrában. Később a saját orvosai is sokkot kaptak: a röntgenfelvételeken ugyanis egy 60 éves magzatot láttak.

A chilei La Boca városának orvosait jelenleg Estela Meléndez rejtélyes esete tartja izgalomban.

A történet nem sokkal azután kezdődött, hogy közölték a 91 éves asszonnyal: egy feltételezett tumorra bukkantak a gyomrában. Később azonban - egy röntgenfelvételnek köszönhetően - kiderült: a dokik nem is tévedhettek volna nagyobbat. A matuzsálemi korú asszony felvételén ugyanis egy magzatot fedeztek fel.

Még jobban megdöbbentek, amikor bebizonyosodott, hogy a magzat több, mint hat évtizede nyugszik Estela méhében. A nő, aki idén januárban veszítette el férjét, Manuel Gonzálezt, akivel 74 boldog évet töltöttek el együtt, a CNN riporterének elárulta: mindig is szeretett volna egy gyermeket - ám eddig úgy tudta, sosem sikerült teherbe esnie.

Az elmúlt hatvan évben többször érzett kellemetlenséget a gyomra körül, de nem gondolta, hogy komolyabb baj lenne. Azt, hogy mikor is foganhatott meg a gyermek, és mikor halhatott meg a magzat a méhében, nem is sejti.

Az orvosok fontolóra vették az évtizedek óta halott magzat eltávolítását, de végül arra a következtetésre jutottak, hogy jóval több veszélyt rejt magában, ha megműtik a 91 éves asszonyt, mintha nem tesznek semmit.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek