Döbbenetes áron, 260 dollárért (70 ezer forint) mérik a világ legdrágább csokoládéját, az 50 grammos To’akot, mely rekordgyorsasággal fogy. A ritka ecuadori kakaóbabból és nádcukorból készült finomságról áradoznak a szakértők. A finomság a magyar származású Jerry Toth nevéhez fűződik.
– Jó napot kívánok! – köszön magyarul lapunk munkatársának a Chicagóban diplomázott Toth, aki egy esőerdőkre fókuszáló természetvédelmi alapítvány vezetőjeként ismerhette meg Ecuador egy különleges kakaótartományát. Olyan elszántan vetette bele magát a csokoládékészítés megismerésébe, mint saját gyökerei felkutatásába.
– A dédszüleim még az 1900-as évek elején vándoroltak ki az Egyesült Államokba. Nemrég sikerült rábukkannom a rokonaimra Mándokon. Két éve csodás időt töltöttem ott. Bár nem beszélek magyarul, büszke vagyok a származásomra, s egy nap majd szeretném a gyerekeimet Budapestre küldeni, hogy magyarul tanuljanak – árulja el a Borsnak a világ legdrágább csokoládéjának megalkotója. Az 574 darab mestermű több mint fele már gazdára talált.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.