Aktuális

Hihetetlen! 28 évesen látta viszont tinikorában eltűnt macskáját

Bors

Létrehozva: 2015.02.12.

Amikor 2002-ben eltűnt a macskája, az akkor 16 éves Marko hat hét után feladta a reményt, hogy valaha is viszontláthatja kedvencét. Most, 12 esztendővel később azonban hazatért Moritz, a kandúr.

A 29. életévében járó, paderborni (Németország) fiatalember alig akart hinni a szemének, amikor a hat kilométerrel odébb lévő, szomszédos településen viszontlátta 12 évvel ezelőtt eltűnt cicáját. Moritz ma már öreg jószág: 16, vagyis annyi, mint gazdája volt, amikor neki nyoma veszett.

Marko ajándékba kapta a cicát, még kölyökkorában került hozzá: – Olyan szeretetéhes, hízelkedő volt, még az ágyba is bevihettem – emlékezik a Bildnek az asztalos. Ám amikor a szülei 2002 novemberében elutaztak üdülni, a macska megszökött otthonról. – Plakátokat tettem ki, átkutattam a környéket, de nem lett meg. Most meg majdnem kiesett a kezemből a telefon, amikor a szomszéd település állatmenhelyéről felhívtak, hogy megvan Moritz. A fülében a chip árulta el, ki a gazdája.

Aki most elképzelhetetlenül boldog. Viszont fel is kell hízlalnia elhanyagolt és kiéhezett, háromkilósra fogyott cicáját, aki még azt sem tudja elmesélni neki, merre volt, min ment át az elmúlt 12 évben. És előrehaladott korát tekintve sajnos sokáig már nem is lehetnek együtt.

Itt nézheti meg Markót és Moritzot 2002-ben és 2015-ben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek