Aktuális

Magyarországon is kapós lett a páncélautó

H. Z.

Létrehozva: 2014.09.17.

Külföldön egyre népszerűbbek, de Magyarországon is nő a piaca a páncélozott személyautóknak. Ám arról hallgatnak a gyártók, hány ilyen kocsi talál gazdára évente.

Rejtélyek Mekkora az érdeklődés Magyarországon a páncélozott személyautók iránt? Császár-Dajka Viktória, a Mercedes–Benz Hungária Kft. marketingese azt közölte: a Mercedes 2013-ban Magyarországon nem értékesített páncélozott járművet. Vérten Sándor, az Audi kommunikációs vezetője is úgy tájékoztatott, hogy az elmúlt hat-nyolc évben nem volt ilyen megrendelésük.

A BMW vezérképviselete azonban sejtelmes választ adott a Borsnak. – A páncélozott modelljeinket választó ügyfeleink azért is döntenek mellettünk, mert teljes diszkréciót vállalunk. Így nem áll módunkban kiadni, mennyi ilyen autót adunk el, ahogy azt sem, milyen különlegességei vannak páncélozott modelljeinknek – mondta Jávor Dániel, a BMW kommunikációs menedzsere. – Akik nálunk páncélautót kívánnak venni, azokat leellenőrizzük az eladás előtt. Büntetett előéletű személyek nem vásárolhatnak. Szintén ellenőrizzük, hogy az adott jármű melyik országba „készül", hiszen tekintve, hogy a páncélozott autók bizonyos értelemben fegyvernek minősülnek, exportengedély szükséges rájuk, így ellenséges ország számára nem adunk át ilyen autókat – tette hozzá Jávor Dániel.

Kalasnyikovval is lőhetik a kasztnit

Az erőszakos támadások, emberrablások és szervezett bűnözés elleni teljes körű, minden eddiginél fejlettebb védelem érdekében a bajor gyártó elkészítette a legújabb BMW X5 modell alapjaira épített speciális Security kiadások harmadik generációját. A VR 6 védelmi szabványnak is megfelelő BMW X5 Security Plus páncélozott utascellájának köszönhetően még a világ egyik legelterjedtebb lőfegyvere, az AK-47-es – közismert nevén Kalasnyikov – ellen is megvédi utasait, miközben különleges eljárások során edzett ablaküvegei a tompa fegyvereknek is ellenállnak. A szuper BMW 450 lóerő teljesítményű V8-as benzinmotorral szerelt.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek