Aktuális

Lezuhant egy repülő Őcsényben, megsérült a pilóta

Bors

Létrehozva: 2014.07.13.

Súlyos balesetet szenvedett egy pilóta Őcsény közelében, a vitorlázórepülő nemzeti bajnokságon. A férfinek egy búzatáblában kellett kényszerleszállást végrehajtani. A pilóta a vitorlázórepülőket vontató gépet vezette.

A férfi egy Cessna típusú gépet vezetett, amikor egy műszaki meghibásodás miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania Őcsény település határában, egy búzatáblában - tudatja az MTI.

A pilóta akkor sérült meg, amikor földet ért, ezen kívül a roncsba is beszorult, onnan tűzoltóknak kellett kiszabadítani. A sérülései olyan súlyosak voltak, hogy egy mentőhelikopter azonnal a pécsi kórházba szállította. Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a hirtelen meghibásodást.

– A pilóta a vitorlázó repülőket vontató egyik motoros gépet vezette, a baleset körülményeit Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja majd - mondta az MTI-nek Kovács Mihály, a versenyt rendező Őcsényi Repülőklub SE elnöke. Őcsényben szombattól kezdődött meg az 59. Magyar Vitorlázó nemzeti Bajnokság, amelyen nyolc ország több, mint hetven versenyzője indul. A rendezvény tíz napon át tart majd. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek