Aktuális

Soroksári gyilkosság: saját haláláról olvasott a kocogó nő

P. G. J.

2014. március 26. szerda 07:35

A nőknek meg kell halniuk című krimit olvasta meggyilkolása előtt a Soroksáron megölt Kardosné Gyurik Krisztina – tudtuk meg. S abban az ô megöléséhez hasonló gyilkosságról írnak.

Kardosné Gyurik Krisztinát szeptember 25-én este futás közben támadták meg, kezét-lábát összekötözték, majd zsineggel megfojtották. Meztelen volt, amikor megtalálták, csak cipő és zokni volt rajta. A rendőrök aprólékosan visszapörgették, mit csinált az asszony élete utolsó napjaiban, és főleg közvetlenül a gyilkosság előtt. Eközben kiderült: Krisztina nem sokkal a halála előtt kezdett bele egy 1994-ben megjelent orvosi krimibe.

Ken McClure: A nőknek meg kell halniuk című könyve több szálon fut. Az egyik cselekmény egy kórházban játszódik, ahol megműtött nők halnak bele egy titokzatos fertőzésbe. A másik vonal pedig egy kizárólag nőkre támadó sorozatgyilkos ámokfutása. Bár Krisztina csak a 22. oldalig jutott, azt, ahogy a sorozatgyilkos az első áldozatával végzett, elolvasta. Így gondolatban – nem sokkal a megölése előtt – végigélt egy gyilkosságot, ami több mozzanatában kísértetiesen hasonlított arra, ahogy vele végeztek szeptember 25-én.

A könyvben egy pszichopata gyilkol, áldozata kezét-lábát megkötözi, majd elővesz egy kést, levágja a nőről a ruhát, ezután végez vele. Ezek a momentumok – az eddigi adataink alapján – azonosak azzal, ahogy Krisztinát megölték. Magát a gyilkosságot azonban nem írta le részletesen a szerző.

Beszéltünk kriminológussal és kriminálpszichológussal is. A szakemberek nem találkoztak hasonló esettel. Szerintük nyilvánvalóan véletlenről van szó. Az ismert természetgyógyász-író, Kövesi Péter szerint nincsenek véletlenek.

– Az áldozattá váláshoz nem­egyszer hozzátartozik a szorongás, az a félelem is, ami sokszor épp felidézi, meghívja azokat a dolgokat, amiktől szorong az ember – nyilatkozta a konkrét esettől elvonatkoztatva, általánosságban a spirituális tanító. Hozzátette: ennek az ellenkezője is igaz. – Azok is áldozattá válhatnak, akik úgymond nem félnek semmitől, és épp ezzel hívják ki a sorsot maguk ellen.

Visszaadtak bűnjeleket

A napokban több tanú, így Krisztina férje is visszakapott tárgyakat, amelyeket a gyilkosság nyomozása kapcsán bűnjelként foglaltak le. Egyes források szerint azo­kat a dolgokat adta vissza a rendőrség, amelyekről bebizonyosodott, hogy nincs jelentőségük az ügy kiderítése szempontjából. 

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szenzáció a kézi Eb-n: kiesett a világbajnok

borsonline.hu

Madonna ismét elfelejtette, hogy 63 éves: csipkebugyiban mutatta meg formás fenekét

life.hu

Megdöbbentő: Nagymama lett a szexszimbólum színésznőből, simán elsétálnánk mellette

vg.hu

Elmondta a magyar virológus: ez kell a teljes Covid-védelemhez

delmagyar.hu

Évtizedes probléma oldódik meg Csongrádon az áruháznál

nemzetisport.hu

Videó: „Nézz rám, hozzád beszélek!” Medvegyev ordított a bíróval

vg.hu

Ezt a kávét ne fogyassza, visszahívta a gyártó

life.hu

Young G Béci elszólta magát Kulcsár Edina válásáról: ő másképp tudja a történetet

nemzetisport.hu

Liverpool: a Porto szélsője érkezhet, de két csatár távozhat – sajtóhír

borsonline.hu

Meztelenül mutatta meg a világ egyik legszebb fenekét Alena - 18+

origo.hu

Zalatnay Sarolta: külföldi szexkalandoktól a meztelen képekig - fotók