Aktuális

Általános iskolába jár Bándy Kata gyilkosa

M. S.

2014. március 27. csütörtök 07:15

Noha a pécsi rendőrségi pszichológus gyilkosa azt állította, hogy érettségije van, valójában most, a börtönben végzi az elemit. Belefér az életébe a tanulás, mert leghamarabb negyven év múlva szabadulhat.

27 évesen ismét iskolapadba ült a szegedi Csillag börtönben raboskodó Péntek László. A kissé túlkoros „nebuló” most végzi a 8. osztályt, Bándy Kata gyilkosának a tanév végén az általános iskolai alaptárgyakból kell vizsgáznia.

A sok csalódás után most egy kis büszkeséget érez Gyevnár Istvánné. Az asszony boldogan újságolta a Borsnak: Laci fia iskolába jár. Péntek László legkorábban 40 év múlva szabadulhat, a pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata megölése miatt ítélték el. Édesanyja szerint most legalább hasznosan tölti temérdek idejét.

– Azt nem tudom, hogy pontosan milyen iskolába jár, de az biztos, hogy jót tesz neki. Addig sem ül a zárkájában – mesélte a mama.

A Bors biztos forrásból megtudta: Péntek egy régi adósságát törleszti. Most végzi az általános iskola 8. osztályát. Bár a férfi a börtönben állítólag azt mondta, hogy középiskolába is járt, mint kiderült: papírokkal ezt nem tudja igazolni. A tény az, hogy tinédzserként nem sikerült kijárnia az elemit.

Így most egy tanév után, az alaptantárgyakból készül vizsgát tenni. Minden hétköznap van órája. Az órarendjében magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, biológia, fizika, kémia és földrajz szerepel. Ha Péntek elvégezte az iskolát, továbbtanulhat, de munkát is vállalnia kell.

Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője lapunkkal közölte: jelenleg közel kétezer elítélt tanul.

– A fogvatartottak között lényegesen rosszabb az iskolázottság, mint a civil társadalomban. Az elítéltek 1 százaléka analfabéta, 70 százalékuk nem fejezte be az általános iskolát – tette hozzá a szóvivő.

Légy jó mindhalálig

Péntek a magyar nyelv és irodalom tantárgyon belül most ismerkedik például Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című ifjúsági regényével. Történelemből többek között a XX. század magyarországi eseményeiről vagy a második világháború mozzanatairól kell számot adnia. Matematikából az egyenletek, szöveges feladatok csöppet sem egyszerű világa vár rá.

További cikkek

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Tragédia

Megrázó részletek a nyíregyházi tragédiáról: a hátsó szélvédőn repült ki a szörnyethalt 22 éves anya

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az ÁVH-s ezredes elrabolta a gyerekét, majd elmegyógyintézetben kínoztatta az édesanyát

borsonline.hu

Csuti elárulta, ő is készen áll-e egy új kapcsolatra

she.life.hu

Felnőttként más üzeneteik is lehetnek a meséknek?

hirtv.hu

Hiába rohantak a mentők: Szörnyethalt egy 22 éves nő

zaol.hu

Átalakított autóval közlekedett egy férfi Zalaszentgróton, búcsút inthetett a forgalmi engedélyének

vg.hu

Annyi a pozitív Covid-teszt a szomszédban, hogy már a külföldi laborok elemzik

mandiner.hu

Úgy tűnik, az ellenzéknek nem lesz köztársaságielnök-jelöltje

ripost.hu

Kulcsár Edina új párja nem mondott igazat? Kínos dologra derült fény

ripost.hu

Kulcsár Edináék válása: Csuti édesanyja összeomlott a hírek hallatán

origo.hu

Drámaian emelkedett Svédországban a nemi erőszakok száma