Aktuális

Általános iskolába jár Bándy Kata gyilkosa

M. S.

2014. március 27. csütörtök 07:15

Noha a pécsi rendőrségi pszichológus gyilkosa azt állította, hogy érettségije van, valójában most, a börtönben végzi az elemit. Belefér az életébe a tanulás, mert leghamarabb negyven év múlva szabadulhat.

27 évesen ismét iskolapadba ült a szegedi Csillag börtönben raboskodó Péntek László. A kissé túlkoros „nebuló” most végzi a 8. osztályt, Bándy Kata gyilkosának a tanév végén az általános iskolai alaptárgyakból kell vizsgáznia.

A sok csalódás után most egy kis büszkeséget érez Gyevnár Istvánné. Az asszony boldogan újságolta a Borsnak: Laci fia iskolába jár. Péntek László legkorábban 40 év múlva szabadulhat, a pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata megölése miatt ítélték el. Édesanyja szerint most legalább hasznosan tölti temérdek idejét.

– Azt nem tudom, hogy pontosan milyen iskolába jár, de az biztos, hogy jót tesz neki. Addig sem ül a zárkájában – mesélte a mama.

A Bors biztos forrásból megtudta: Péntek egy régi adósságát törleszti. Most végzi az általános iskola 8. osztályát. Bár a férfi a börtönben állítólag azt mondta, hogy középiskolába is járt, mint kiderült: papírokkal ezt nem tudja igazolni. A tény az, hogy tinédzserként nem sikerült kijárnia az elemit.

Így most egy tanév után, az alaptantárgyakból készül vizsgát tenni. Minden hétköznap van órája. Az órarendjében magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, biológia, fizika, kémia és földrajz szerepel. Ha Péntek elvégezte az iskolát, továbbtanulhat, de munkát is vállalnia kell.

Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője lapunkkal közölte: jelenleg közel kétezer elítélt tanul.

– A fogvatartottak között lényegesen rosszabb az iskolázottság, mint a civil társadalomban. Az elítéltek 1 százaléka analfabéta, 70 százalékuk nem fejezte be az általános iskolát – tette hozzá a szóvivő.

Légy jó mindhalálig

Péntek a magyar nyelv és irodalom tantárgyon belül most ismerkedik például Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című ifjúsági regényével. Történelemből többek között a XX. század magyarországi eseményeiről vagy a második világháború mozzanatairól kell számot adnia. Matematikából az egyenletek, szöveges feladatok csöppet sem egyszerű világa vár rá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy ismerőse elárulta az igazat Berki Mazsiról

vg.hu

Zelenszkij már ősszel tudhatta, hogy támadni fognak az oroszok

borsonline.hu

Mindjárt lecsap a vihar, több megyére már riasztást adtak ki

vg.hu

Amerikai vízumot kért Szergej Lavrov

life.hu

Balin villantotta meg tangás fenekét Schobert Lara - Fotó

magyarnemzet.hu

Ellenzéki nagyhalakat sodorhat el a baloldali korrupciós botrány

origo.hu

Holtan találták Vajna Tímea barátját, a rendőrség is nyomoz

mindmegette.hu

Döbbenet, mennyit költöttek kajára a fesztiválozók a Szigeten

borsonline.hu

Nádai Anikó exférjének az oldalán tűnt fel Berki Mazsi

borsonline.hu

Fotó: Olyat csinálnak Rúzsa Magdi ikrei, szüleik szétröhögik magukat

borsonline.hu

Durva változás jön a budapesti tömegközlekedésben, közleményt adott ki a BKK

borsonline.hu

Sokkoló részletek derültek ki a Kozma utcai börtönben történt tragédiáról

További cikkek

Részletek

Négy műtéten van túl a nagypeterdi horrorbaleset túlélője – unokája segített a mentés során

Luxus

Hajléktalan voltam, most százmillióim vannak