Aktuális

Táti robbanás: mindenük odaveszett Éváéknak

GJ

Létrehozva: 2014.01.17.

K. Évának 55 évesen a semmiből kell újrakezdenie az életét. Az ő háza robbant fel Táton, semmije nem maradt. Három betörő január 6-án kifigyelte, hogy az asszony nincs otthon, majd a pincében több darabot levágtak a gázvezetékből. Ezzel tönkretették Éva életét.

A táti szociális gondozó január 6-án a felrobbant háza felé tartott. Miközben arra gondolt, mi maradt egész élete munkájából, a legrosszabb elképzeléseit is alulmúlta a látvány.

Mint ismeretes: a 300 négyzetméteres Szív utcai családi ház hajnali négy órakor robbant fel, a törmelékdarabok 70–80 méterre is elrepültek, a környéken több ház súlyosan megrongálódott. Éva és három gyereke nem volt otthon, ennek köszönhetik az életüket. Másuk nem is maradt. – Egy élet munkáját tették tönkre! – zokogja Éva. – Első pillanattól tudtam, hogy nem én vagyok felelős a robbanásért. Senkinek nem kívánom ezt az érzést. 

A házban lévő tárgyak mind megsemmisültek: fényképek, ékszerek, elektronikai cikkek, zongora. A törmelékeket az önkormányzat egy gyűjtőhelyre szállította, hogy a család ki tudja menteni, ami esetleg épen maradt. De egy-két bizonyítványon és fényképen kívül semmit nem tudtak kiszedni belőle.

– A házban lévő értékek közül bármit elvihettek volna a tolvajok, az többet ért volna, mint néhány rézcső. Így viszont az összes emlékünk odalett – sír Éva.

Letartóztattak három tokodaltárói férfit. A gázcsöveket megtalálták náluk, és nyomokat is hagytak a helyszínen. A tetteseket korábban a helyi önkormányzat fogadta be, információnk szerint az Alföldről érkeztek. Most közveszély okozásával gyanúsítják őket.

– Fogalmunk sincs, hogyan tovább – sóhajt Éva. A házat saját kezűleg építették, biztosításuk nem volt, de mivel meglettek a tettesek, nyilván tőlük kérheti kára megtérítését. Majd egyszer, ha elítélték őket.

Jól jön a segítség

A Johannita Segítőszolgálat számlát nyitott a bajba jutott családnak, ők próbálnak segíteni a ház újjáépítésében. Az alábbi számlaszámra fogadnak hozzájárulást: OTP 11705008-20410322, közleménybe írják be: TÁT. Bármilyen segítséget szívesen fogad a család: építőanyagot, elektronikai cikket, mindazt, ami egy háztartásba kell.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek