Aktuális

Elvették a rokkantsegélyét, megölte magát a beteg férfi

Létrehozva: 2014.01.05.

Az 58 éves férfi arról kapott értesítést, hogy nem folyósítják neki tovább azt a segélyt, amelyet súlyos betegsége óta kapott. Inkább a halált választotta.

Az 58 éves Shaun Pilkington karácsony előtt kapta meg a levelet, amelyben arról értesítették, hogy megvonják tőle a rokkantsági segélyt és felülvizsgálatra kell mennie, hogy megállapítsák, mennyire munkaképes - számolt be a Mirror.

A sheffieldi Beightonban élő férfi, aki korábban vadőrként dolgozott és egy közelebbről meg nem nevezett súlyos betegség után kapta az állami támogatást, annyira kétségbeesett a döntéstől, hogy nem látott más kiutat, mint az öngyilkosságot: főbe lőtte magát.

Ismerősei elmondták, hogy a férfi - akinek két felnőtt gyereke és egy két hónapos unokája van - már attól is nagyon ki volt borulva, hogy nem volt pénze karácsony előtt, és nagyon sötéten látta a jövőjét, barátainak megmondta, hogy teljesen kilátástalannak érzi a helyzetét.

Öngyilkossága előtt a rendőrségre is telefonált, és elmondta, mire készül, de már csak a holttestét találták meg a lakásában.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek