Aktuális

Neten lett szerelmes a nyugdíjas néni, romba dőlt az élete

Bors

2013. november 4. hétfő 14:00

A 68 éves, magányos nyugdíjas egy társkereső oldalon talált rá élete szerelmére, egy szellemes, udvarias és nagyon vonzó katonatisztre, akivel hónapokon át levelezett. A megnyerő férfi fotója és emailjei mögött persze egy csaló volt, aki csúnyán megalázta, és megtakarított pénzéből is kiforgatta szerencsétlen asszonyt.

Kathleen Fortune még a hetvenes években elvált férjétől, és egész életét a fiai nevelésének szentelte. Ám ahogy a gyerekek felnőttek, egyre magányosabbnak érezte magát, és úgy döntött, felirakozik egy internetes társkereső oldalra. Nem sokkal később levelet kapott egy Richard Allman nevű férfitől, aki az amerikai hadsereg ezredeseként mutatta be magát.

Kathleen és a 61 éves ezredes több száz emailt váltott öt hónap alatt, és a nő szép lassan beleszeretett a művelt, kedves, megnyerő katonába. Nem sokkal megismerkedésük után a férfi fotót is küldött magáról, és a magányos nő azt hitte, a sors végül kárpótolja mindenért. Eszébe sem jutott gyanakodni, hogy egy ilyen jóképű férfi vajon valóban őt akarja-e.

Bár számtalan történetet olvasott olyan magányos nőkről, akiket internetes csalók kiforgattak a vagyonukból, nem hitte, hogy ez vele is megtörténhet. Kezdeti gyanakvását elaltatta a férfi visszafogottsága, és az, hogy útlevele másolatát is átküldte neki. Sőt, azt is udvarlója javasolta, hogy minél hamarabb találkozzanak személyesen.

Fiai próbálták lebeszélni a románcról, főleg, amikor Allmann hirtelen előállt egy nyakatekert történettel bizonyos elvesztett katonai papírokról, amiket Ghánában elkoboztak tőle, és csak 36 ezer font, vagyis 12,7 millió forint ellenében kaphatja vissza azokat.

Kathleen azonban ekkorra már teljesen a férfi hatása alatt volt, így minden megtakarított pénzét elküldte neki, sőt fiaitól és egy barátjától is kölcsönkért, hogy meglegyen a kért összeg.

Látszólag minden rendben volt, Almann pedig értesítette, hogy lefoglalt neki egy repülőjegyet Los Angelesbe, hogy végre beteljesülhessen szerelmük.

A nyugdíjas nő izgatottan ment ki a reptérre, ahol a British Airways irodájában közölték vele, semmilyen foglalás nincs a nevére.

- Éreztem, ahogy a gyomromban egyre erősödik egy szinte hányingerszerű rossz érzés, és elönt a pánik - mesélte Kathleen a Daily Mail cikkében. - Hazamentem, fogtam az iPademet, amin a levélváltásaink és az átutalások részletei voltak, és bementem a rendőrségre.

Ott aztán hamarosan szembesült azzal, hogy csúnyán átverték. A rendőrök mutattak neki egy dossziét, amelyben olyan, internetről lopkodott fotók voltak, melyeket a csalók előszeretettel használnak. Az állítólagos Richard Allman képe is köztük volt.

Mindössze annyit sikerült kideríteni, hogy a csaló, vagy csalók nyugat-afrikából szervezték az akciót, ám hosszú hónapok nyomozása alatt sem sikerült közelebb jutni hozzájuk, még az átutaláshoz használt számlaszám alapján sem.

Kathleesn azóta is képtelen feldolgozni, hogy ennyire átverték, és kifosztották, ráadásul sem fiai, sem barátja, akiktől kölcsönkért, nem állnak vele szóba.

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Zsidók és keresztények, népiek és urbánusok elmúlt évszázadbeli küzdelméről beszélt Márki-Zay a magyar kultúra napján

metropol.hu

Lehull a lepel, erőszakos is tud lenni II. Erzsébet királynő

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján

hirtv.hu

Szörnyű autóbaleset részese volt Arnold Schwarzenegger

zaol.hu

Farkas Imre, az egykori Zalahús tulajdonosa: „Nem tudok elég nagy köszönetet mondani…”

origo.hu

Megtalálták az okát, hogy miért nem nőnek az égig a fák

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: nagyot küzdöttek a horvátok, de Dánia újra nyert

origo.hu

Eladó a Megváltónak épített száz éves luxuskastély - galéria

kemma.hu

Busz akadt el a tatabányai halálos baleset helyszínénél

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a beugró kapus parádéja, Hollandia felőrölte Montenegrót

origo.hu

Másképp érdemes zöldség-gyümölcsöt vásárolni, mint eddig tettük