Aktuális

Kovacseviccsel maratont futna sebésze

Szabó Gábor, Sudár Ágnes

2013. november 22. péntek 08:15

A Natasa Kovacsevicset Győrött megműtő sebész, Pellek Sándor azzal az ajánlattal állt elő, hogy jövőre közösen fussák le a New York Maratont az amputált lábú kosarassal. Natasának tetszik a kihívás.

A Hat-Agro UNI Győr női kosárlabdacsapatának játékosai több mint két hónappal a velük történt autóbusz-baleset után Belgrádban látogatták meg csapattársukat, Natasa Kovacsevicset, aki a tragédia következményeként elveszítette bal alsó lábszárát.

A zöld-fehér csapat játékosai meghatottan ugrottak szerb társuk nyakába, és a győri szurkolók által a Jekatyerinburg elleni Euroliga-­meccsen összegyűjtött plüss­álla­tok százaival lepték meg. S tolmácsolták neki az őt Győrött megoperáló Pellek Sándor doktor üzenetét, miszerint jövőre együtt fussák le a New York-i maratont.

– Natasa túljutott azon, ami vele történt, már nem a múlton rágódik, hanem a jövőt tervezi – mondta a Kisalföldnek a sebész, aki szerint nem lehet kérdés, hogy Natasa képes-e lefutni a maratont, sokkal inkább az a tét, neki sikerül-e tartania a lépést a sportolóval. – Ne legyen kétsége senkinek, nekem magammal is versenyeznem kell, hogy a tempót végig bírjam. 

Natasa fiatalabb, mint az én gyermekeim, s meggyőződésem, hogy komolyan fogja venni a felkészülést, hisz az egész eddigi élete is erről szólt. Ez a motiváció egyébként is jellemző a sportolókra, s ebben a helyzetben sokat segít a történtek feldolgozásában, az élet folytatásában. New Yorkot sem véletlenül választotta a győri orvos, hisz pontosan ezen a maratonon látta, hogy végtagvesztett emberek képesek teljesíteni a távot, méghozzá nem is akárhogyan.

Először persze azt kell még megvárni, hogy Natasa megkapja a végleges művégtagot, s ha azt megszokta, kezdődhet a felkészülés. Pellek doktor vállalta, folyamatosan tartja a kapcsolatot betegével, leendő versenyzőtársával, bár mint mondta, nem orvosként, hanem barátként lép vissza az életébe. – Várom a doktor úr jelentkezését, örömmel veszem, ha meglátogat, akkor majd beszélünk a tervéről – válaszolt mosolyogva Natasa a kihívásra.
 

További cikkek

Tűz

Sziréna rázta fel hajnalban Kaposvárt, nagy a baj

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Alekosz: Megérintett Márki-Zay karcossága

metropol.hu

A jég alatt találták meg az eltűnt tanár holttestét Tatabányán

travelo.hu

Miért érdemes a tavainkat télen is meglátogatni?

vg.hu

Elveszítette vagyonát a bitcoinmilliomosok negyede

szon.hu

A levegőből figyelnek a zsaruk Nyíregyházán! Ennyi ember bukott le! (videó)

mindmegette.hu

5 ok, amiért ma is imádjuk gyerekkorunk kedvencét, a kenőmájast

origo.hu

Stabil kilátással megerősítette a magyar államadósosztályzatot a Fitch Ratings

nemzetisport.hu

Újpest: közeleg a váltás, magyar kézbe kerülhet a csapat

sport.mandiner.hu

Dánia ráfizetett a „sunnyogásra”: Svédország-Spanyolország lesz az Eb- döntőben!

origo.hu

Fontos bejelentést tett egy népszerű hazai áruházlánc a SZÉP-kártyákról