Aktuális

Gyávasággal vádolják Eszenyi Enikőt

FF

2013. szeptember 3. kedd 09:30

Támadják Eszenyi Enikőt. Fórumozók szerint azért nem tűzi műsorra Alföldi Róbert egyik politikai színezetű darabját, a Me­phistót, mert taktikázik, így akar a Vígszínház igazgatói székében maradni. Igaz ez?

„K*rva gyáva. Így cserbenhagyni az egyik legjobb barátját… Ezután megérdemel­né, hogy leváltsák. Szabad művészként előttem már megbukott – ha igaz a politikai motiváció.” Ez csak az egyik indulatos vélemény a világhálóról, ahol a fórumozók Eszenyi Enikőt támadják.

Akad azonban, aki a Vígszínház igazgatójának védelmére kel: „Persze lemerülhetünk ebbe a mocsárba, és dagonyázhatunk, hogy mi gyávaság, és mi nem (...), az a helyzet, hogy Alföldi és Eszenyi volt, van és lesz” – írta egy másik kommentelő.

Miről is van szó, mi váltott ki ekkora indulatokat? Az előzmények a nyár elejére nyúlnak vissza. Emlékezetes, amikor Vidnyánszky Attila átvette Alföldi Róbert helyét a Nemzeti Színházban, Eszenyi Enikő együttműködést ajánlott a rendezőnek és Stohl Andrásnak is.

A múlt héten pedig az derült ki, hogy Enikő – akinek igazgatói mandátuma 2014 elején lejár – vetélytársat kap a bőrfotelért: a Vígszínház élére pályázik Balázs Péter is, aki sokak szerint kormány közeli kapcsolatokkal rendelkezik. Ekkor derült ki, hogy Eszenyi Enikő októberben nem tűzi műsorra az Alföldi Róbert rendezte, erősen politikai töltetű Mephistót – emiatt támadják, s vádolják gyávasággal az egyik netes színházi fórumon.

Először Stohl Andrást értük el, ám ő sem tudott nyilatkozni a bemutató elhalasztásának okáról, s arról, miért is tartják gyávának az igazgatót.

– Nem tudok mit mondani erről. Holnap megyek olvasópróbára, akkor közölnek velünk mindent – mondta a Borsnak a színész.

Eszenyit nem tudtuk elérni, ezért a Vígszínház illetékesénél érdeklődtünk: mi az oka annak, hogy a darabot a beharangozás ellenére novemberig nem tűzik mûsorra? – A Vígszínház október végéig hirdette meg műsorát.

A későbbi hónapok részletes programja – a budapesti színházi szokásoknak megfelelően – még egyeztetés alatt áll – válaszolta a színház sajtóreferense. Egy honlapon olvasható, hogy a színház közleményt adott ki: azért nem játsszák a darabot, mert sok a színész, nehéz velük egyeztetni. Ennek sem adnak hitelt a fórumozók, mondván, kezdettől lehet tudni, hány szereplős a darab.

További cikkek

Dráma

A gyerekszoba előtt állt meg az elszabadult kamion Bodogláron

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Az újságból tudta meg a nagypapa, hogy összejött az unokája és az Exatlon bombázója

888.hu

Lehetőséget biztosítunk Hajnal Miklósnak a bizonyításra

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben

hirtv.hu

A Telex már december 7-én bekészítette a meghalt Csollány Szilveszter cikkét

szon.hu

Fényes nappal kinézel az ablakon és hoppá, lámúr a motorháztetőn! Íme a Ferenc körúti romantika!

origo.hu

Egy nagyon apró laptop is lehet erős

mindmegette.hu

4 dolog, amit SOHA ne csinálj a konyha takarítása közben

origo.hu

30 milliárd forintra pályázhatnak a kistelepülések vállalkozásai a Magyar Falu Programban

vg.hu

Eddig számít fertőzőnek, ha pozitív lett a Covid-tesztje

borsonline.hu

Ez lehet az omikron legelső tünete, mutatjuk, mire figyelj fel

mandiner.hu

Szakcsi Lakatos Béla: Nemsokára meghalok, nem lehet az, hogy én jobban húzok a Fideszhez?

origo.hu

43 évesen meghalt a magyar színész