Aktuális

Costa Concordia: Teréz rácsok mögött akarja látni a hajóskapitányt

Sütő Dániel

Létrehozva: 2013.09.16.

Rácsok mögött akarják látni a Costa Concordia kapitányát a luxushajó-katasztrófa magyar áldozatának hozzátartozói. Azt mondják: ez jelentene számukra elégtételt, nem a kártérítés.

Ma kezdték meg az olasz hatóságok a húsz hónapja a tengerben fekvő Costa Concordia luxus-óceánjáró „talpra állítását”. A katasztrófa egyetlen magyar áldozata, Fehér Sándor most lenne 40 esztendős. A férfi édesanyja, Teréz a mai napig nem heverte ki fia elvesztését. Róbert nevű öccse sincs ezzel másképp.

– Gyakran felriadok az éjszaka közepén – mondta Fehér Sándorné Teréz. – Több mint másfél év telt el azóta, mégsem tudom elfogadni, hogy elvesztettük Sanyit. A munkába egy hónapja tudtam visszatérni, de még mindig szedem a nyugtatókat – vallotta be az asszony. Az elhunyt Sándornál 12 évvel fiatalabb fia, Róbert az, aki tartja benne a lelket.

– Szerető bátyám volt ő, akit senki és semmi nem tud már pótolni. Bár a tragédiának 32 áldozata volt, amikor megkezdődött a per, csak ketten ültünk ott a bíróságon: én és egy olasz áldozat rokona. A kezdeti elkeseredettség és szomorúság nálam átcsapott dühbe és haragba.

– Engem ez hajt, hogy mindent megtegyek azért, hogy a felelősöket rács mögé juttassák – magyarázta Róbert, aki édesanyjával együtt azt vallja: mindegy, hogy öt- vagy ötvenmillió forint kártérítést kapnak Sándor haláláért. Akkor fognak valamelyest megnyugodni, ha a katasztrófáért felelős Francesco Schettino kapitányt lecsukják.

– A kamerák és a rádióforgalmazások felvételei, számos tanú elmondása alapján is a kapitány a fő ludas. Schettino még egy részvétnyilvánítást sem intézett felénk – tette hozzá Róbert. 

Schettino a mentés elôtt elment

A 4229 utast szállító Costa Concordia luxus-óceánjáró 2012. január 13-án a nem megfelelően megválasztott útvonal miatt zátonyra futott és felborult a toszkán partok közelében Giglio szigeténél. A katasztrófában 32 ember meghalt, 64-en súlyosan megsérültek. A hajó kapitánya, Francesco Schettino az utasok kimenekítése előtt elhagyta a fedélzetet. 

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek