Aktuális

Hihetetlen: gyerekek székletét isszák a betegek

Bors

Létrehozva: 2013.08.25.

Igazán visszataszító italra esküsznek koreában. Gyógyszerként hatéves kölykök ürülékét fogyasztják.

Az a hagyományos koreai rizsbor, amelyet gyógyszerként tartanak számon, emberi székletet tartalmaz. A kicsit sem étvágygerjesztő ital még Dél-Ko­reában terjedt el, és egészen a 60-as évekig fogyasztották, mert hitték: eltünteti a horzsolásokat, összeforrasztja az eltört csontokat, és az epilepszia ellen is hatásos.

Az itóka azért került most a középpontba, mert egy japán riporter felkutatott egy hagyományos koreai orvoslással foglalkozó gyógyítót, aki állítja, ő az utolsó ember, aki tudja, hogyan készül az ürülékbor.

– Szomorú vagyok, hogy az emberi székletet már nem használják a hagyományos orvoslásban – mondta dr. Lee Chang Soo és elmondta a gyógyital receptjét. – A rizsbor kilenc százalékban tartalmaz csak alkoholt, és kizárólag hat év körüli gyerek székletét, mert dr. Soo szerint annak nincs szaga, és tiszta. Van még benne párolt rizs, élesztő – így áll össze végül a főzet, amelyet az orvos 30 és 37 Celsius-fokon tart.

– Olyan íze van, mint a rizsbornak, de ahogy kilélegzem, érzem a széklet szagát – mondta Yuka Uchida, az újságíró, aki végül megkóstolta az italt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek