Aktuális

Borzalmas támadást élt túl a solti juhász

Létrehozva: 2013.08.26.

Összevertek, majd kötelet akasztottak a nyakába, és felhúztak a faágra egy solti juhászt. A tavaly augusztusban történt brutális támadással három férfit - köztük két volt fegyőrt - vádoltak meg.

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt nyújtotta be a vádiratot a három férfi ellen a Kecskeméti Törvényszékhez. A bűncselekmény 2012. augusztus 3-án, délelőtt történt Solt külterületén, az úgynevezett Fűzhalomban található erdőben.

– Az első és másodrendű vádlott - akik korábban büntetés-végrehajtási őrök voltak - itt keresték fel az erdőben juhokat legeltető sértettet. Azt gyanították, hogy a juhász előző éjjel vagy aznap hajnalban ellopta a harmadrendű vádlott (az elsőrendű vádlott apjának) traktorát – tájékoztatta dr. Schmidt Gábor ügyészségi sajtószóvivő a baon.hu-t.

Követelték, hogy a traktorért, illetve az ellopásért való részvételért kapott ellenszolgáltatást adja át nekik. Ennek kikényszerítése érdekében a sértettet testszerte ütlegelni kezdték. A felsőtestét többször, nagy erővel megütötték és lábait rugdosták, majd átkutatták felsőruházatát és táskáját. A már járásképtelen juhászt a vádlottak egy közelben lévő fához hurcolták. Ekkor érkezett a helyszínre a harmadrendű vádlott, akinek a kocsijából az elsőrendű vádlott egy borjúkötelet vett elő.

– A kötél egyik hurkát a sértett nyakába helyezte, másik végét keresztüldobta egy fa egyik ágán, és a sértettet álló helyzetbe felhúzta, majd leeresztette a földre. Eközben a többiek figyelték, és továbbra is a traktorról faggatták. Végül a trió a mozgásképtelen áldozatot sorsára hagyva távozott a helyszínről – tette hozzá a szóvivő.

A juhász a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. Csoda, hogy nem halt meg, hiszen az akasztás már önmagában is közvetlen életveszélyt eredményezett. Az első-és másodrendű házi őrizetben, míg a harmadrendű szabadlábon várja az első tárgyalás időpontjának kitűzését.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek