Aktuális

Nincs pénz a mentők javítására

S. D.

2013. május 10. péntek 10:00

Nem érkeztek meg az Erzsébet-utalványok az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak májusban. A szervezet állítja: már osztogatják őket. A forgalomból kivont autók javítására sincs elég pénz.

Riasztás Nem kapták meg az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) dolgozói az Erzsébet-utalványokat májusban – értesült a Bors. Lapunkat egy neve elhallgatását kérő, a mentőszolgálatnál dolgozó személy tájékoztatta arról, hogy nem érkeztek meg az Erzsébet-utalványok.

Eközben ma ünnepli a szervezet a magyar mentés 126. évfordulóját. Ennek alkalmából a Stefánia Palotában tart egész napos ünnepséget az OMSZ, ahol számos elismerést is kiosztanak.

– Az is komoly problémát jelent, hogy rengeteg mentőautó áll a telephelyeken, amiket kivontak a forgalomból, és nincs pénz a helyreállításukra. Most kezdődik a fesztiválidőszak: a szabadtéri rendezvényeken kötelező elsősegélyt biztosító mentőegységnek is jelen lennie. Azonban ezeket a felkéréseket az OMSZ rendre visszautasítja, mert nincsen kapacitás rájuk, és így súlyos pénzektől esik el a szervezet – közölte informátorunk, hozzátéve: a mentődolgozóknak egyre kevesebb a türelme, de a nyilvánosság elé kiállni senki sem mer, mert féltik az állásukat.

Megkerestük az OMSZ PR- és kommunikációs vezetőjét, Győrfi Pált, hogy megtudjuk, miért nem kapták még meg az Erzsébet-utalványokat a mentősök.

– Az utalványok megérkeztek, kiosztásuk folyamatban van – válaszolta levelében Győrfi Pál, aki a fesztiválokkal kapcsolatban azt válaszolta: az OMSZ alapfeladata az életmentés biztosítása. Egyéb, vállalkozási tevékenységet csak szabad kapacitása terhére, tartalékjárművekkel láthat el. A tartalékjárművek javítási költségeit a mindenkori gazdálkodási helyzet függvényében vállalják. Szerettük volna megtudni, hogy az OMSZ költségvetése jelenleg mekkora hiánnyal küszködik, de erre is csak kitérő választ kaptunk.

– Az OMSZ új vezetése a folyamatok elemzése után a gazdálkodási helyzetről május végén egyeztet a fenntartóval – tette hozzá a szóvivő. 

További cikkek

Szörnyűség

Kislányával együtt elraboltak és megerőszakoltak egy kaposvári nőt

Szexi

Letapasztotta a mellbimbóit, így már nem tiltja le az Insta Barbit

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

borsonline.hu

Felháborító taplóság: Fellépése közben sörösüveggel dobták meg Tóth Gabit

mandiner.hu

Hodász: Nem tudom, hogy valóban létezik-e meleglobbi

szoljon.hu

Elhunyt Szatmári Imre, a szolnoki gasztronómia kiválósága

nemzetisport.hu

Aus. Open: Bondár Anna–Anasztaszija Pavljucsenkova – élőben az NSO-n!

vg.hu

Home office-ban van? Így alakul a távmunka költségtérítése

borsonline.hu

„Sikítást hallottam” – nem tudta megmenteni az édesapa a két gyermekét és feleségét

borsonline.hu

Letapasztotta a mellbimbóit, így már nem tiltja le az Insta Barbit

vg.hu

Letartóztatták az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

origo.hu

A lehető legkegyetlenebb hazugsággal akart pénzhez jutni egy anya