Aktuális

Leszakadt a baba ujja a bölcsiben, a földön találták meg

Bors

2013. február 4. hétfő 14:00

Egy centi hiányzott a gyerek ujjából, amikor az apja érte ment a bölcsődébe, miközben a személyzet azt mondta, a kicsi csak megkarcolta magát. A leszakadt ujjdarabot a földön találták meg.

A szőke Sophie torkaszakadtából üvöltött és a keze egy átvérzett törölközőbe volt csavarva, amikor Pavel Dedek odaért a bölcsibe, ahonnan azzal hívták fel a szülőket, hogy kilenc hónapos kislányuk megkarcolta az ujját.

„Gondoltam, semmi baj, majd otthon teszünk rá egy ragtapaszt. Álmomban nem gondoltam, mi vár ránk” - mesélte az anya a Daily Mailnek.

Az apa sokkot kapott, amikor meglátta, milyen állapotban van a kislánya, különösen, amikor kiderült, hogy még nincs úton a mentő. A csöppség keze beragadt egy ajtó alá, ezért sérült meg, de a rá vigyázó személyzet észre sem vette, hogy az ujjából leszakadt egy darab, az egycentis ujjbegyet csak később találták meg a földön.

Hiába száguldott az apa azonnal az erősen vérző babával és a pohár jégbe csomagolt ujjdarabbal az ambulanciára, két és fél órás műtéttel sem sikerült visszavarrni a hiányzó testrészt.

A legdurvább, hogy a kislány épp az első beszoktató napján volt a méregdrága magánbölcsődében, ami havonta 900 angol fontba, azaz több mint háromszázezer forintba kerül.

A felháborodott szülők most perre mennek, kártérítést akarnak a gyereküknek, akit örök életére megnyomorított a baleset. „Ha odafigyeltek volna Sophie-ra azok, akiknek ez a munkájuk, akkor ez soha nem történik meg, vagy legalább vissza lehetett volna varrni az ujját” - háborog az anya.

A kislány kezét plasztikai sebész talán rendbe tudja majd hozni 18 éves kora után, de soha nem fog tudni például rendesen hangszeren játszani, és hetekig nagy fájdalmai voltak.

További cikkek

Pucér

Ha nem látod, el sem hiszed, mit találtak a Google térképének böngészése közben!

Covid

Előtte állt az élet: fiatal magyar fiú halt bele a koronavírusba, semmilyen alapbetegsége nem volt

Ez is érdekelhet

life.hu

Gáspár Győző végre elmondta, mit jelent a "cigány kolbász"

metropol.hu

Brutális mínuszok jönnek, percek alatt több centis hó esik le

life.hu

Kisbabát vár Nádai Anikó

mandiner.hu

Elemzés: a Fidesz-KDNP a több egyéni sikerével nyerheti a választást

szon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

origo.hu

Sztárok, akik már vásároltak jegyet az űrbe - galéria

life.hu

Meghökkentő fotók: G.w.M. felesége néhány évvel ezelőtt Kulcsár Edina óriási rajongója volt

life.hu

Tragédia: egy magyar zenész háza égett le hajnalban Budapesten

origo.hu

Újabb fontos szakaszához érkezett a főváros legújabb hídjának kivitelezése - videó