Aktuális

Döbbenetes dolgot találtak a terhes nő hasában

Bors

2013. február 5. kedd 14:00

A 25 éves nőnél terhessége kezdeti szakaszában diagnosztizáták a ritka kórt, amely elsősorban tüdejét károsítja, ám szövődményeként veséjén közel 3 és fél kilós daganat nőtt. Betegsége gyógyíthatatlan, kislánya mégis egészségesen született.

Gemma Fletcher egy év próbálkozás és egy vetélés után esett teherbe, ám nem sokáig örülhetett felhőtlenül érkező kislányuknak. 12 hetes terhesen hirtelen vért kezdett köhögni, az MRI vizsgálat pedig azt mutatta, hogy súlyos fertőzés van a mellkasában. Antibiotikumokat kapott, majd hazaküldték, ám az állapota egyre rosszabbra fordult, írja a Mirror.

Vérvizsgálatok kimutatták, hogy vérszegény, és terhességi epepangásban is szenved, nőgyógyásza pedig annyira aggódott az állapota miatt, hogy végül 30 hetes terhesen egy kiegészítő ultrahangos vizsgálatot rendelt el számára.

Gemma tudta, hogy valami nagy baj van, amikor a vizsgálatot végző orvos azonnal MRI-re küldte.

A pár legnagyobb megdöbbenésére kiderült, hogy Gemma veséjén egy hatalmas daganat van, nagyobb, mint a méhében fejlődő kislánya. Az operáció lehetőségét elvetették, mivel az súlyosan veszélyeztette volna a magzatot. A nőt bent tartották a kórházban, és folyamatosan monitoron követték a baba szívverését, és ultrahanggal követték a daganat növekedését.

Végül pár héttel később császármetszéssel világra segítették a kislányt, mert az orvosok attól tartottak, hogy a daganat bármikor megrepedhet. Szerencsére a kislány, akit Ava névre kereszteltek, teljesen egészségesen jött világra.

Gemma azonban ezután is úgy nézett ki, mintha nyolc hónapos terhes lenne. Közben tüdejében is cisztákat találtak, ekkor jöttek rá az orvosok, hogy az úgynevezett Lymphangioleiomyomatosis (LAM) betegségben szenved, amely leginkább 20-40 éves nőknél fordul elő. Elsősorban a tüdő szöveteit károsítja, de gyakran jóindulatú vesedaganatot is okoz.

Mivel a gyógyszeres kezelések nem segítettek, a tumor viszont nem zsugorodott, sőt, elkezdte nyomni a nő belső szerveit, Gemmát végül megműtötték. Amikor közölték vele, hogy a daganat közel 3 és fél kilónyi volt, megdöbbent.

- Teljesen kiakadtam. Ava 2,8 kilóval született, a tumor majdnem egy kilóval több volt. Nem csoda hogy továbbra is terhesnek néztem ki - nyilatkozta.

Gemma állapota egyenlőre kielégítő, ám a betegség előrehaladása kiszámíthatatlan, így a későbbiekben akár tüdőtranszplantációra is szüksége lehet.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Orbán Viktor: Küldetés teljesítve. Isten veled, Lajos bácsi!

metropol.hu

Döbbenetes fotó készült a Kőbánya-Kispestnél összeütközött metrószerelvényekről

she.life.hu

Pilát Gábor: Egy mérgező párkapcsolatban az ember nem él, hanem vegetál

vaol.hu

A jegyváltástól a pontatlanságig – Sok kritika éri az új szombathelyi szolgáltatót

origo.hu

Generációs kapcsolatot mutattak ki a dohányzás és a testzsír között

vg.hu

Kiderült a halál oka, koronavírusban hunyt el Meat Loaf

life.hu

"Régen együtt sz***atok, most meg egymásra" - Kulcsár Edinát vécés képe miatt kezdik ki a kommentelők

life.hu

Az AstraZeneca oltás újabb ritka mellékhatására derült fény

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence