Aktuális

11 milliárdot nyúltak le percek alatt a rablók

Bors

Létrehozva: 2013.02.21.

Rendőrnek álcázták magukat a gyémántrablók, akikről még mindig nem tudnak semmit a belga hatóságok. Az elkövetők 11 milliárd forintnyi drágakövet vittek magukkal az antwerpeni repülőtérről.

Az évszázad rablását hajtotta végre hétfő este az a nyolc, egyelőre ismeretlen személyazonosságú bűnöző, aki egy brüsszeli reptéren parkoló és éppen bepakolásra váró repülőgép ajtajából vitt el elképesztő mennyiségű gyémántot. A drágakövek összértéke 37 millió euró, az antwerpeni World Diamond Centre szóvivőjének elmondása szerint nyers és csiszolt kövekről van szó.

A helyi hatóságok két nappal a rablást követően még mindig sötétben tapogatóznak, a reptéri kamerák felvételeinek átnézése után is csak annyit tudnak, hogy nyolc emberről van szó, akik két autóval áttörték a reptér biztonsági kerítését, csikorgó kerekekkel lefékeztek a gyémántot szállító teherautó mellett, és fegyvert szegezve a szállítókra, egy lövés nélkül, másodpercek alatt megkaparintották a zsákmányt. Autóba ültek, majd felszívódtak.

A hatóságok minden követ megmozgatnak, hogy kézrekerítsék a rablókat, akiknek a „hőstette” a jelek szerint másokat is megihletett: egy nappal a brüsszeli rablás után Párizsban is gyémántrablás történt: a világhírű De Beers gyémántkereskedelmi cég üzletét fosztották ki, a zsákmány hárommillió euró, azaz 890 millió forint volt.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek