Aktuális

Eltűnt egy magyart Skóciában

Bors

Létrehozva: 2012.09.23.

A 27 éves férfi testvére azt nyilatkozta, hogy a fiatalember még múlt vasárnap indult túrázni a Skócia északnyugati partjai előtt fekvő Lewis sziget legnagyobb városából, Stornowayből. Szállásadójának azt mondta, egy éjszakára megy sátorozni, és másnap - vagyis hétfőn - tér vissza. Nem történt meg.

A a fiatalember még múlt vasárnap indult túrázni a Skócia északnyugati partjai előtt fekvő Lewis sziget legnagyobb városából, Stornowayből. Szállásadójának azt mondta, éjszakára elmegy sátorozni, és másnap - vagyis hétfőn - tér vissza. Személyes tárgyait, köztük a kameráját es a számítógépét is ott hagyta a szálláson.

Szerdára volt repülőjegye Budapestre. Szállásadója azonban szerdán bejelentette a helyi rendőrségnek, hogy a fiatalember nem tért vissza a túráról. Édesapja a helyszínre utazott, és próbálja a helyi rendőrséggel koordinálni a keresést.

Az MTI-nek az esetről beszámoló családtag közölte: a család "biztos benne, hogy a fiú valahol a szigeten van, és valami baja van. Nem jellemző rá, hogy szó nélkül eltűnne és ne jelentkezne a családjánál."

Múlt vasárnap írt legutóbbi e-mail üzenetében megerősítette, hogy szerdán utazik haza. Az eltűnt magyar férfi testvérének beszámolója szerint a helyi rendőrség szombaton kezdte csak meg a helikopteres keresést. "Nagyon nagy szigetről van szó, így nem tudják, hogy hol keressék. A helyi lakosságban bízunk, abban, hogy valaki látta, felvette, esetleg útbaigazította vasárnap, így szűkebb területen lehetne keresni" - tette hozzá az esetet ismertető családtag.

Az ügyről a Stornoway Gazette című helyi hírportál is beszámolt, azt írva, hogy a fiatalember két hónapja túrázott Nagy-Britanniában múlt hétvégi eltűnése előtt. A portál szerint a magyar férfi alaposan felszerelkezve, túrabakancsban, nagy hátizsákkal, benne esőálló sátorral, élénkzöld vízálló kabátban indult a túrára a szigeten.

A rendőrség felhívást intézett a helyi lakosokhoz, hogy akinek bármilyen információja van a magyar fiatalember hollétéről, jelezze a hatóságoknak.
Lewis a Külső-Hebridák szigetcsoportjának legnagyobb szigete, területe csaknem 1800 négyzetkilométer, és mindössze 19 ezren lakják.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek