Aktuális

Autómentes napon ölt meg 7 kamaszt a sofőr

Bors

Létrehozva: 2012.09.23.

Tragédia árnyékolta be a moszkvai autómentes napot: egy részeg sofőr 200 kilométeres sebességgel tarolt le egy zsúfolt buszmegállót. A balesetben hét fiatal szörnyethalt, és többen megsérültek. A környéken lincshangulat alakult ki.

A sors iróniája, hogy éppen az autómentes hétvégén történt az idei év egyik legsúlyosabb közlekedési balesete az orosz fővárosban. Egy erősen ittas férfi Moszkva nyugati részén húzódó Minszkaja utcában hajtott állítólag 200 kilométeres sebességgel, amikor elvesztette uralmát a kocsija fölött és egy tömött buszmegállóba csapódott.

– Testek repkedtek és hirtelen mindent beborított a vér. Sikoltozni akartam, de hang alig jött ki a torkomon. Láttam, hogy a férfi annyira részeg volt, hogy alig bírt kiszállni a kocsijából, de megpróbált elmenekülni. A rendőrök elfogták, majd a mentők kórházba vitték, mert ő is megsérült – mesélte a baleset egyik szemtanúja.

Állítólag többen is megpróbáltak rárontani a gyilkos gázolóra, de ezt a közelben lévő rendőrök megakadályozták. A balesetnek több sérültje is van, de azt még nem tudni, hogy három vagy négy emberről van-e szó. A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint mind a hét halálos áldozat kamasz volt, három fiú és négy lány.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek