Szigorú nő

Sosem kezdenék ismert férfival. Egyrészről mert eléggé féltékeny típus vagyok, s biztos tudom, hogy nem bírnám elviselni, ha minden nőnek az én palimra fájna a foga. Másrészről megbízni sem igazán tudnék benne, mert a nagy számok törvénye alapján – jobb esetben – egyszer úgyis megbotlik. Nálam pedig ez nem fér bele.

Épp elég, amit a környezetemben és a munkám során látok, hallok az ismert emberekről. Elsősorban férfiakról, persze manapság abban sincsen semmi meglepő, ha az asszony kacsint félre. Meghunyászkodnak, megalkusznak és szemet hunynak sok minden felett, aztán hazamennek a menő csávójukhoz vagy csajukhoz, csinálnak pár összebújós szelfit, feltöltik az Instára és reggelig számolják, hogy hányan lájkolták a kirakatboldogságukat. Hányinger. Vagy csak az én gyomrom érzékeny… Nem tudom. Minden­esetre engem a hideg rázna attól a dumától, hogy „Drágám, a flörtölés a munkám része”.
Kökény Attila felesége is beletörődött abba, hogy jóképű, művész férjét többen akarják.
De abban is biztos vagyok, hogy egy-két színpadról dobott csóknál ő sem enged többet, mert egy igazi nő sosem hagyná, hogy megalázzák.

Kapcsolódó cikkünk itt olvasható