Megszületett a legrangosabb szakácsverseny magyar döntőjének eredménye

eredmények
PUBLIKÁLÁS: 2021. október 22. 10:10

A Bocuse d'Or magyar döntőjét a Hungexpón szervezték meg, ahol négy szakács szállt ringbe az első helyért. A műsorvezetők és a zsűri szerint is gyönyörű versenyzés bontakozott ki megmérettetés ideje alatt.

Dalnoki Bence első haltányérja Forrás: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

A versenyzőknek a szokott módon két ételt kellett készíteniük, egy hal- és egy húsételt. A halétel kötelező alapanyaga a balatoni sudár ponty volt, amelyből éttermi stílusú tányért kellett készíteni, és két változatban kellett a zsűri elé letenni. Erre azért volt szükség, mert a másik kötelező elem a bezdáni pirospaprika is volt.

A hústéma kötelező alapanyagának a mangalicát adták meg, de azt szabadon lehetett választani, hogy a teljes állat mely részét használják fel a szakácsok. A mangalica mellett további kötelező elem volt a tarja és a nyelv is. A hústémában legalább három különböző köretnek és legalább egy mártásnak kellett szerepelnie. A csapatok reggel egy meglepetés alapanyagot is kaptak, ez a snidling volt.

A nyertes hústányér Forrás: Fekete Antonio/Magyar Bocuse d'Or Akadémia

A döntőben négy kiváló szakács mérte össze a tudását. Az első boxban Huszár Tibor, a nyírbátori Kakukk Étterem kreatív séfje foglalt helyet. A másodikban Kelemen Roland, a múltkori hazai döntő második helyezettje, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol séfje versenyzett. A harmadikban a győztes Dalnoki Bence, míg a negyedikben Adamek Balázs, a székesfehérvári Diófa Étterem konyhafőnöke dolgozott.

A magyar döntő helyezései az alábbiak szerint alakultak:

A legjobb csapat díját Dalnoki Bence és Nyikos Patrik vehették át. A médiazsűri különdíját Dalnoki Bence kapta. A Legjobb commis Fodor Noel lett, az új Életmű-díjat, amit ezentúl minden magyar döntő alkalmával kiosztanak majd, Bíró Lajos kapta.

A szakácsverseny harmadik helyezettje Adamek Balázs és Kocsis Marcell lettek, a második helyezettnek járó díjat Kelemen Roland és Fodor Noel kapták, a dobogo első helyére pedig Dalnoki Bence és Nyikos Patrik léphettek.

A díjazottak Forrás: Valuska Gábor

Dalnoki Bence a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, aki tanulóéveit rögtön Szulló Szabina és Széll Tamás csapatában kezdte meg, Bocuse d'Or versenyen még nem indult, ám 2019-ben ő képviselte hazánkat a Calgary-ban megrendezett Chaîne des Rôtisseurs versenyen.

Az idei év magyar döntőjéne kóstolózsűri tagjai Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, Bíró Lajos, Erdei János, Tiago Sabarigo, Rácz Jenő, Sárközi Ákos, Barna Ádám és Jahni László voltak. A konyhai zsűriben Széll Tamás, Lutz Lajos, Vajna Tamás, Nyíri Szása, Segal Viktor és Harmath Csaba kapott helyet.

A verseny ideje alatt Jókuti András és Gianni Annoni kommentátorkodott, ők jelentették be, hogy ki képviseli majd hazánkat a 2022. március 22-re szervezett európai válogatón, amit szintén Budapesten tartanak majd.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.