Ramen rajongók figyelem! Ezen a kurzuson a vegán változatot ismerhetik meg

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2020. szeptember 30. 13:09

Az Anna Kamra szervezésében, a Szeszgyar nevű rendezvényhelyszínen tartják meg azt a Vegan Ramen és Gyoza Workshopot, ahol az érdeklődők megtanulhatják hogyan készíthetnek hazai alapanyagokból húsmentes japán tésztalevest.

Krémes miso ramen pácolt tofuval Forrás: Anna Kamra / Facebook.com

A főzőestet és vacsorát október 3-án, szombaton tartják 15 órától este 18 óráig, és még lehet rá jelentkezni, de nem árt gyorsan dönteni, mivel az esemény kiscsoportos, így csak 4-6 fő vehet rajta részt.

A főzés ideje alatt a jelentkezők egy krémes miso rament készítenek majd el, amihez maguk nyújtják a ramen tésztát, és a feltéteket is együtt álmodják meg a leves tetejére. Lesz rajta marinált házi tofut, a klasszikus marinált hatperces tojás példájára (ajitsuke tamago), pácolt babcsíra, padlizsán chashu, amit a pácolt, sült sertéscsászár ihletett, illetve újhagyma és pirított szezámmag, ami nem maradhat le egy művészileg elkészített ramen tetejéről – olvasható az esemény Facebook oldalán.

Japán hagyomány szerint a ramen mellé gyozát (japán töltött tésztabatyu) is szoktak készíteni, így a kurzuson is lesz, méghozzá kétféle töltelékkel és saját szószokkal. Az óra ára 10 000 forint, ami tartalmazza a felhasznált alapanyagokat, egy nagy tál kiadós rament, a gyozát és frissítőként japán sencha zöld teát.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.