A menü- és borsorok párosítása már szinte minden minőségi étteremben fontos része a vacsoraélménynek, de a párlatok és desszertek közti kapcsolatra még elég kevesen fókuszálnak. Ezt a helyet próbálta meg betölteni a különleges italairól híres Glenmorangie márka, mely egy olyan új single malt skót whiskyt készített el, amit egy különleges sütemény ihletett.
A Tale of Cake nevű párlat elkészítésében a Glenmorangie a világ egyik legismertebb cukrászával, a francia Dominique Ansellel működött együtt. A cukrász a 2013-ban bemutatott cronut péksüteményével vált ismerté, ami a croissant és az amerikai fánk szerelméből jött létre.
A mostani párlat egy selymes, mézes whisky, ami fehér csokoládés és gyümölcsös ízeket hordoz. A sütemény pedig, ami a CakeTail nevet viseli, egy réteges ananászos piskótatorta, amit a cukrász New York-i pékségében lehet megkóstolni október 6-ig – olvasható a Foodandwine.com oldalán.
De ha süti nem is maradna, a whiskyt, ami 99 amerikai dollárba kerül, és tokaji aszús hordókban érleltek – ezt a jellemzőjét egyébként nem csak az angol nyelvű cikkben emelték ki, hanem a Glenmorangie Facebook oldalán is több kommentelő jelezte – meg lehet rendelni online. A párlatot október elsejétől lehet majd kapni az Egyesült Államokban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.