A villányi borvidék egy 2500 hektáros szőlőtermő-terület, ahol a sajátosságként ismert portugieser vörösbort adó kékoportó szedésével indul a szüret, majd szeptember kezdetével az egész borvidékre kiterjed a betakarítás.
A hegyközségi tanács előrejelzései szerint a 400 hektáron termesztett, az összes fajta közül a legnagyobb mennyiségben leszüretelt kékoportóból
az időjárás viszontagságai miatt idén átlagos évjáratú lesz a bor, a tavalyi csúcsminőség után.
A kékoportót követően – szeptember közepén – kezdik majd szedni a testes, karakteres vörösbort adó bordeaux-i fajtákat, majd 300 hektárról a Merlot-t, 330 hektárról pedig a Cabernet Franc-t. Szeptember végén, október elején jön el az ideje a sauvignont-nak, amelyet 440 hektáron termelnek. A későn érő cabernet franc és cabernet sauvignon terméskilátásait még jelentősen befolyásolhatja a következő három-négy hét időjárása.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.