Breaking Bad rajongóknak: a Los Pollos Hermanos ikonikus csirkéjének receptje lépésről lépésre

recept
PUBLIKÁLÁS: 2025. november 08. 12:15
Ha valaha is megfordult a fejedben, milyen lehet Gus Fring híres Los Pollos Hermanos csirkéje, most nem kell messzire menned érte. Otthon is elkészítheted ezt a dél-nyugati fűszerezésű, ropogós finomságot, amely garantáltan elvarázsolja a Breaking Bad és Better Call Saul rajongókat!

A Los Pollos Hermanos nemcsak egy kitalált étterem, hanem Gus Fring titokzatos világának központja a Breaking Bad – Totál szívás és a Better Call Saul című sorozatban. Igaz, a hely nem létezik a valóságban, de egy jól összeállított recept segítségével könnyedén megidézheted azt a különleges ízvilágot, amit a sorozatokban annyira megszerettünk.

csirke, recept, Breaking Bad, Los Pollos Hermanos, sült krumpli
Breaking Bad rajongóknak: a Los Pollos Hermanos ikonikus csirkéjének receptje lépésről lépésre
Fotó: Mironov Vladimir / Shutterstock 

Breaking Bad csirke – Így készítsd el a sorozat ikonikus fogását

A Breaking Bad – Totál szívás című sorozat csirkéjének a titka egy igazán ütős fűszerkeverék, amelyet a kömény, fokhagymapor, limehéj és achiote por tesz igazán pikánssá. A bundája pedig egy külön kis csoda: a tequila nemcsak extra karaktert ad neki, hanem hihetetlenül ropogóssá is teszi a tésztát. Az eredmény? Egy igazán finom, ropogós csirke, amely méltó tisztelgés a sorozat legendás fogása előtt.

Hozzávalók, amelyekre szükséged lesz a különleges rántott csirkéhez

ABQ fűszerkeverék

  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál csirkehúsleves por
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál vöröshagymapor
  • 1 evőkanál limehéj
  • ½ evőkanál szárított vörös chili por vagy pehely
  • 1 teáskanál achiote vagy annatto por

Pácoláshoz

  • ½ csésze só
  • 2 liter forró víz
  • 1 egész csirke, darabokra vágva, vagy kb. 1,7 kg csontos, bőrös csirkerész tetszés szerint

Bundához

  • 1 csésze finomliszt
  • 1 csésze kukoricakeményítő
  • ¼ csésze arany tequila
  • 1 ½ csésze víz
  • 1 tojás

Sütéshez

Ropogós csirkefalatok hasábburgonyával és mustáros mártogatóssal
A Csirkés Testvérek, vagyis a Los Pollos Hermanos ropogós csirke receptje
Fotó: grafvision / Shutterstock 

Elkészítés lépésről lépésre

  1. Először keverd össze az ABQ fűszerkeverék minden hozzávalóját. Egy evőkanálnyit tegyél félre, a maradékot pedig oszd két részre.
  2. Készítsd el a pácot: keverd össze a forró vizet, a sót és az egyik adag fűszerkeveréket, majd hagyd állni pár percet. Ebbe a pácba mártsd bele teljesen a csirkedarabokat, majd fedd le, és tedd hűtőbe legalább 4, legfeljebb 10 órára.
  3. Amikor kiveszed a csirkét, itasd fel róla a nedvességet papírtörlővel, és hagyd szobahőmérsékleten.
  4. Melegíts olajat egy nagy, vastag falú edényben. Közben keverd össze a bunda hozzávalóit a maradék fűszerkeverékkel, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.
  5. Mártsd a csirkéket a bundatésztába, hagyd lecsepegni azokat, majd darabonként süsd ki forró olajban. A combokat és alsócombokat 12-14 percig, a mellrészt 10-12 percig, a szárnyakat pedig 6-8 percig süsd, az olaj hőmérsékletét pedig tartsd 160-175 Celsius-fok között.
  6. Ha aranybarnára és ropogósra sültek, szedd ki és csepegtesd le azokat egy rácson, majd tálalás előtt szórd meg a félretett fűszerkeverékkel.

Így lesz igazán különleges az íz, amelyet a Los Pollos Hermanos legendás csirkéihez kötsz – egy kis fűszer a titok nyitja! 

Az alábbi videóban láthatod, hogyan készül a fogás:

Az alábbi cikkeinket se hagyd ki:

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.