Ha egy finom epres desszertre vágysz, amit fogyókúra alatt is nyugodtan ehetsz, akkor próbáld ki a dietaesfitnesz.hu receptjét! Ezzel a diétás finomsággal mindenkit le fogsz venni a lábáról, ez garantált!
Fotó: Northfoto
Hozzávalók:
5 dl tejszín (laktózmentes is lehet)
2 ek diétás cukor
1 db vaníliarúd
2 tk zselatinpor
20 dkg eper (fagyasztott is lehet)
2 tk kókuszvirág cukor
Elkészítés:
A tejszínt a cukorral, a zselatinporral és a vaníliarúd kikapart belsejével lassú lángon forráspontig hevítjük, közben néha kevergetjük, majd mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről és megkeverjük.
Az epret a cukorral kis lángon pürésre, szinte lekvárszerűre főzzük, majd a poharak aljába adagoljuk.
Az eperre kis adagokban mérjük rá a felfőzött tejszínt, majd langyosra hűtjük, és egészen addig hűtőben pihentetjük, míg meg nem dermed.
Tálaláskor a poharakat forró vízbe állítjuk néhány pár pillanatra, majd óvatosan egy tányérra borítjuk. Az eper le fog csurogni a tetején. Jó étvágyat!
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.