Hét és fél milliárd embert hív játékba a korábbi magyar válogatott hokis - Eszterhez sportolók, zenészek csatlakoztak

A Nagy Játéknap elnevezésű eseményhez sportszövetségek, zenészek, színészek csatlakoznak.
A Nagy Játéknap elnevezésű eseményhez sportszövetségek, zenészek, színészek csatlakoznak.

Világméretű kezdeményezést indított egy négygyermekes zuglói édesanya, Vörös Eszter. Azt szeretné, ha május elsején, minden országban 12–13 óráig az egész világ egy órán keresztül együtt játszana.

Az ötlet úgy jutott eszébe a korábbi válogatott hokisnak, hogy a koronavírus-járvány miatt szinte az összes sportesemény elmaradt, így hatalmas űr keletkezett nemcsak a sportolókban, hanem a szurkolókban is. A felgyülemlett feszültséget pedig le kell vezetni.

Vörös ma már csak otthon edz, és erre buzdít mindenkit

Mindenki azzal játszik, amivel szeretne. Ez alól kivételt képeznek a számítógépes játékok. A sportolók sportolni fognak, a zenészek a hangszereikkel játszanak, míg a színészek otthon tartanak előadást. De gyerekkel, kutyával is játszhatunk, a lényeg, hogy egy órára együtt legyen a Föld összes lakója – mesélte a Borsnak Vörös Eszter, akinek nevéhez a magyar jégkorong-válogatott történetének első gólja fűződik.

Eszter korábban válogatott hokis volt

Hozzátette: az esemény első percében álljon majd meg mindenki, közösen gondoljunk arra, hogy egészséges a Föld, nem léteznek betegségek, megállítjuk a vírus terjedését – az összefogás, a szeretet erejével.

Hazai sztárok éneklik az esemény himnuszát

A Nagy Játéknap hivatalos himnuszát a We are the world című világhírű sláger mintájára több hazai sztár énekli majd. Szerepet kap benne többek között a Retro Rádió népszerű műsorvezetője, Várkonyi Attila, azaz Dj Dominique, Peller Anna színésznő, valamint a Beatrice frontembere, Nagy Feró is.

– Örömmel mondtam igent egy ilyen felkérésre. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom. A dal feléneklése mellett biztosan próbára teszem magam én is a kihívásban. Úgy tervezem, hogy a zenészeimmel közösen játszunk el egy számot – mondta a Borsnak Nagy Feró.

A kezdeményezéshez számos hazai sportszövetség mellett a Moto GP amerikai, olasz és spanyol versenyzői is csatlakoztak, valamint a nemzetközi segélyszervezet, az UNICEF is támogatja az ötletet.