Bajnokok Ligája – Csapatként próbálja leradírozni Messit a Fradi

Elérkezett a várva várt pillanat. A Fradi ma este 25 év után ismét BL-csoportmeccsen lép pályára az üresen kongó Camp Nouban a Barcelona ellen. A katalánok fogadkoznak, hogy komolyan veszik a magyar bajnokot.

Elérkezett a várva várt pillanat. A Fradi ma este 25 év után ismét BL-csoportmeccsen lép pályára az üresen kongó Camp Nouban a Barcelona ellen. A katalánok fogadkoznak, hogy komolyan veszik a magyar bajnokot.

Bár minden mutatóban eltörpül az ötszörös BL-győztes spanyol gárda mellett a Fradi, egy ország áhítozik a csodáért. A zöld-fehérek jóval esélyesebb csapatokat búcsúztattak a selejtezők során, míg a Barca nem a legszebb napjait éli. Tudja ezt a katalánok mestere, Ronald Koeman is, aki a legerősebb összeállításban küldi pályára csapatát a magyar bajnok ellen.

A Barcelona várhatóan a legerősebb összeállításában esik neki a Fradinak © AFP

– Meg sem fordult a fejemben, hogy a Real Madrid elleni hétvégi bajnoki miatt pihentetném a sztárokat. Ez a Bajnokok Ligája, itt nincs gyenge ellenfél, éppen ezért nehéz meccsre számítok, amit mindenképpen meg akarunk nyerni. Az FTC csapatként nagyon egységes, megnehezíthetik a dolgunkat. Különösen a támadóik lehetnek veszélyesek – mondta a hétfői sajtótájékoztatón az 57 éves holland vezetőedző, aki külön kitért a hatszoros aranylabdás világsztárra, Lionel Messire is, aki hosszú huzavona után maradt csak Barcelonában.

– Boldognak látom. Igaz, hogy csupán egyetlen gólt szerzett ebben az idényben, de az edzéseken és a meccseken is sokat dolgozik, jó teljesítményt nyújt – tette hozzá Koeman.

Bosch: Nem turistának jöttünk! – interjú

Albert Bosch, a Fradi barcelonai születésű másod­edzője a Mundo Deportivónak adott interjút az összecsapás előtt. A 33 éves szakember szerint a G csoport nyitottabb küzdelmet hozhat, mint elsőre gondolnánk.

Milyen a hangulat a Fradinál a 25 év óta első BL-csoportmeccs előtt?

A játékosok izgatottak, de nincs rajtuk nyomás, persze próbáljuk a legjobb képet festeni magunkról, és bizonyítani, hogy nem véletlenül jutottunk el idáig – magyarázta Bosch, akit rokonai a csapat szállodájában köszöntenek majd.

Nincs nyomás?

Nagyon rég játszott a BL-ben a Fradi, ahol már az sem volt elvárás, hogy idáig eljussunk. A Barca a találkozó abszolút esélyese, de nem turistának érkeztünk. Mindent bele­adunk, hogy megálljuk a helyünket.

A Fradi ezúttal is szorgos csapatmunkával lehet eredményes © Nemzeti Sport/Török Attila

A Barca a hétvégén kikapott a Getafétól, ebből tudnak merítkezni?

A katalánoknak sok játékosa hazája válogatottjából érkezett vissza, fáradtak voltak. Ha Griezmann vagy Messi frissebb lett volna, máshogy alakul a játék.

Ha már itt tartunk, Messire külön is állítanak játékost?

Véleményem szerint nem. Technikailag olyan magasan képzett futballista, hogy egy az egyben bárkit át tud játszani, csapatként kell megoldanunk a kiiktatását.

Rebrov segítője, Bosch állítja, nem állítanak külön embert Messire © Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Mi lehet a jó eredmény kulcsa?

Az egész meccset nem bekkelhetjük végig, ráadásul a kapunktól távolabb kellene feltartóztatni a Barca-rohamokat. Kompakt módon kell védekeznünk, le kell zárnunk a passzvonalakat, és meg kell próbálnunk minél többet birtokolni a labdát. És persze ha úgy adódik, akkor ki kell használnunk a lehetőségeinket.

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors