Büszkeség

A legnagyobb büszkeség, magyar sztárok gyermekei játszanak az Eb-n

SK

Létrehozva: 2024.01.11.

Montenegró ellen pénteken kezdi meg szereplését a magyar együttes Németországban.

Beelőzik a focistákat a kézilabdázók. Szoboszlai Dominikék nyáron érkeznek Európa-bajnokságra Németországba, a kézisek azonban már pénteken megkezdik a csoportkört Münchenben (20.30, M4 Sport). A megfiatalított csapat számára célkitűzés az első tízbe kerülés, de a legfontosabb az, hogy összeérjen a csapat a tavaszi, olimpiai selejtezőre

A gárdában több játékos is található, akik szüleitől örökölték a sportág szeretetét. Ilyen az irányító Fazekas Gergő, akinek édesapja, a kapus Nándor a nemzeti csapattal negyedik lett 2012-ben az olimpián.

Fazekas Gergő, Fotó: Magyart Nemzet

A lengyel Plock irányítója tudja, bivalyerős csoportba kerültünk az Eb-n, a négyesből két csapat jut tovább a középdöntőbe.

Apám többször hangsúlyozta, hogy élvezzem az Eb minden egyes pillanatát. Ezzel nem lesz gond, habár a miénk az Eb egyik legnehezebb négyese, halálcsoportba kerültünk Izland, Szerbia és Montenegró mellé, de én nem vagyok az az ijedős típus. Címeres mezben miért kellene félnem?

- mondta a Magyar Nemzetnek Fazekas.

Imre Bence édesapja és édesanyja is ezüstérmes. A Ferencváros játékosa a mama, Kökény Beatrix kézilabdázó sportágát választotta, de természetesen a párbajtőröző Imre Géza is büszke a fiára. Bence elmondta, otthon kevesebbet szoktak szakmázni édesanyjával, aki korának meghatározó játékosa volt a világon.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek