Whitney Houston hazatért - fotógalériával

Bár néhányan tiltakoztak, végül Bobby Brownnak megengedték, hogy részt vegyen volt felesége búcsúztatásán. Remélték, hogy támogatja lányukat, Kristinát, de közben attól tartanak, hogy az örökség reményében magához édesgeti őt.
Bár néhányan tiltakoztak, végül Bobby Brownnak megengedték, hogy részt vegyen volt felesége búcsúztatásán. Remélték, hogy támogatja lányukat, Kristinát, de közben attól tartanak, hogy az örökség reményében magához édesgeti őt.
IDE
kattintva olyan gyerekkori képeket láthat Whitney Houstonról, melyek eddig még nem jelentek meg az énekesnőről
Whitney Houston búcsúztatása a család kérésére zárt körben zajlott, ám az internetes közvetítés millióknak tette lehetővé, hogy figyelemmel kísérjék a szertartást, amely helyi dő szerint délben kezdődött. Az énekesnőt szülővárosában, a New Jersey-i Newarkban, a New Hope baptista templomban búcsúztatták, amelynek gospelkórusában tinédzserként felfedezték. A rendőrség hat háztömbnyire zárta le a templom körüli utcákat, és igyekezett távol tartani a gyászoló rajongókat. A búcsúztató meghívóján az állt: Whitney Houston hazatér.

A végső tiszteletadásra mintegy 1500-an voltak hivatalosak. A Houston család a világsztárok mellett meghívta Bobby Brownt, az elhunyt sztár botrányos életű exférjét is, akit már azzal vádolnak, hogy tönkretette Whitney-t. A csodás énekesnő a férje mellett szokott rá a drogokra, leépült, karrierje megfeneklett, Brown lelkileg és fizikailag is bántalmazta 14 éves házasságuk alatt. Whitney családja most attól tart: az énekes ráteszi kezét volt neje 25 millió dolláros vagyonára. Mivel azonban Bobbi Kristina a vagyon kizárólagos örököse, ennek egyetlen módja, hogy megpróbál újra közel kerülni a lányához.

A család a békesség kedvéért döntött úgy, hogy Bobby Brown is jelen lehet a temetésen, de mégsem minden forgatókönyv szerint alakult. A hírek szerint ugyanis a biztonsági szolgálat minősíthetetlen viselkedése miatt (megkérték, hogy álljon odébb a kocsijával) az énekes csupán megcsókolta Houston koporsóját, és távozott a szertartás előtt.

Elsőként az énekesnő édesanyja búcsúzott, egy levéllel:

„Sohasem mondtam neked, de amikor megszülettél, a Szentlélek azt súgta nekem, nem leszel velem túl sokáig. Most köszönöm az Istennek, hogy felnevelhettem és dédelgethettem ezt a csodálatos virágot 48 éven át. Nyugodj békében, kislányom!” – zárta sorait Cissy Houston.

Dionne Warwicke énekesnő, Houston nagynénje kísérte az emelvényre a búcsúzókat, így Kevin Costnert is, aki főként Bobbi Kristinához fordult megemlékezésével: „Talán azt gondolod, semmi közös nem volt bennünk. Õ lány volt, én egy fiú. Õ fekete volt, én fehér. De nagyon sok közös volt bennünk, én is, mint édesanyád egy baptista templomban nőttem fel – a nagymamám vezette a kórust. Míg együtt dolgoztunk, édesanyád sokszor mesélt nekem azokról az évekről... biztos vagyok benne, hogy Whitney dalaival nyomot hagy a zene történetében. – fejezte be Kostner.

Clive Dives, Houston zenei producere és mentora Whitneyvel való utolsó találkozását idézte fel, majd egymást követték a „zenei búcsúk”: Alicia Keys, Stevie Wonder, R. Kelly és CeCe Winans egy-egy számmal adózott Whitney Houston emlékének.

A három és fél órás búcsúszertartást követően Whitney Houston koporsóját vállukon viték ki a férfiak, miközben az "I will always love you" című szám szólt, majd rendőri kíséret mellett átszállították a newarki temetőbe. Itt helyezik vasárnap végső nyugalomra az énekesnőt.
Bors

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors