Uri Geller: A gyermekeim nem tudnak kanalat hajlítani

A Vasárnapi Borsnak telefonon mesélt a 72 éves előadóművész arról, mi történt vele, amióta 2008-ban a TV2 képernyőjén láthatták őt a magyar nézők.
A Vasárnapi Borsnak telefonon mesélt a 72 éves előadóművész arról, mi történt vele, amióta 2008-ban a TV2 képernyőjén láthatták őt a magyar nézők.

Bár több mint 11 éve, hogy Uri Geller A kiválasztott című show-műsorának nyomán gyakorlatilag szállóige lett Magyarországon a „mukodj!” szócska, aminek ismételgetésével a parafenomén próbálta mozgásra bírni a berozsdásodott órák mozdulatlan mutatóit. A magyar felmenőkkel rendelkező illuzionistát telefonon értük el Tel-Avivban.

– Azóta is dolgozom világszerte több tévéshow-ban, zsűritag vagyok az Israel's Got Talentben, és jövőre lehetséges, hogy az amerikai verzióban is az leszek. Jaffa kikötővárosában pedig a személyes gyűjteményemből nyolc hónap múlva múzeum nyílik. Nagyon sok kincsem gyűlt össze az elmúlt 50 évben, többek között Salvador Dalítól, Andy Warholtól, John Lennontól, David Bowie-tól, Mick Jaggertől, Sigmund Freudtól vagy épp Albert Einsteintől származó, szokatlannak tűnő tárgyak is ki lesznek állítva – meséli a Vasárnapi Borsnak az illuzionista, aki bár a mai napig sokat gondol Magyarországra, a műsor óta nem járt hazánkban.

Varázslat közben

Uri Geller hivatalosan brit állampolgár, ám néhány évvel ezelőtt spirituális okokból elhagyta Angliát és hazaköltözött Izraelbe.

– Izraelnek nagyon erős, kozmikus ereje van, és aki itt született, azt mágnesként vonzza egész életében. Amikor 1972-ben a CIA miatt elhagytam a szülőföldem, mindig is úgy gondoltam, hogy egyszer majd visszatérek, és 2015-ben a feleségemmel így is tettünk. A múzeummal való feladatok most teljesen Tel-Avivhoz kötnek, így inkább a fiam, Daniel, aki szintén beszél magyarul és ügyészként dolgozik Londonban, illetve a Los Angelesben élő lányom és két unokám látogatnak minket – tudtuk meg a parafenoméntől, akinek állítása szerint családtagjai nem rendelkeznek természetfeletti képességekkel.

– A lányom és a fiam sem tud kana­lakat hajlítani, pedig milliószor próbálta már. De hiába is tudna, hiszen aki telepatikus és egyéb paranormális képességekkel rendelkezik, az folyamatosan a támadások kereszttüzében áll. Az emberek nekem sem hisznek, de a szkeptikusoknak is sok mindent köszönhetek, hiszen miattuk rejtélyesebb és titokzatosabb lettem. Ami szokatlan és vitát vált ki az emberekből, arról be­szélnek, és ahogy Oscar Wilde száz éve megmondta: „A világon csak egy rosszabb dolog van annál, ha beszélnek rólad. Az pedig az, ha egyáltalán nem beszélnek.” A CIA és a Moszad már közölt arról dokumentumokat, hogy a képességeim valódiak, és még 72 évesen is az egyetemes kultúra része vagyok – vallja Uri, és igaza lehet, hiszen nemrég a britek Európai Uniós kilépésével kapcsolatban is bekerült a hírekbe. Geller ugyanis azt állította, hogy a múlt héten telepatikus erejével ő okozta a brit parlament beázását, és miatta lett két órával rövidebb az alsóház ülése.

– Korábban már leállítottam a Big Bent, és gondolkodtam azon, hogy ismét megtegyem, de úgy gondoltam, azzal már átlépnék egy határt, amit nem szeretnék. Most magas beosztású politikusokat próbálok meggyőzni arról, hogy a briteknek életbe vágó az EU-ban maradnia – meséli, majd arra is válaszol, hogy mú­zeumát éle­te fő mű­veként fogja-e fel.

A 72 éves előadóművész örömmel unokázik

– Nem igazán törődök azzal, mi az én örökségem, hiszen hi­szek a halál utáni életben, abban, hogy egy másik dimenzióban folytatódik minden. Inkább arról van szó: szeretném megmutatni az izraeli gyerekeknek, milyen csodálatos éle­tem volt és milyen fantasztikus ajándékokat kaptam azoktól az embe­rektől, akikkel volt szerencsém megismerkedni. A múzeumhoz készül a világ legnagyobb hajlított kanala is, ami 18 méter hosszú, és 10 tonnát nyom. Próbáltam az egész életemet pozitív gondolkodóként élni, és amikor egészen fiatalok arra kérnek, tanítsam meg a kanálhajlítást, mindig ugyanaz a válaszom: Felejtsd el a kanálhajlítást, inkább koncentrálj az iskolára, higgy magadban, keress magadnak egy életcélt, gondolj mindig a sikerre, hiszen ha a fejedben sikerül valami, akkor a valóságban is fog. Talán ez az egész életem üzenete, hogy mindenki a saját sikerének a kovácsa – zárta Uri, majd magyarul köszönt el.

Bors Vasárnapi Magazin

Mikó István interjú 🔥 A Szabadkőművesek 🔥 Tippek frontérzékenyeknek 🔥 Húsvéti báránysült 🔥 50 000 Ft-os nyerő rejtvény 👉 Csak a Bors Vasárnapi Magazinban!

Közzétette: Borsonline - Bors Szórakoztató Napilap – 2019. április 12., péntek

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors