Tömeges esküvőt rendeztek a Grammy-gálán

Több meglepő eredmény is született az idei Grammy-díjátadón, az igazi szenzációt mégis civilek szolgáltatták. Harmincnégy meleg és heteroszexuális pár házasodott össze a Los Angeles-i gálán.
Több meglepő eredmény is született az idei Grammy-díjátadón, az igazi szenzációt mégis civilek szolgáltatták. Harmincnégy meleg és heteroszexuális pár házasodott össze a Los Angeles-i gálán.

Több, esélyesnek tartott világsztár is díj nélkül ment haza az idei Grammy-gáláról, de nem elsősorban ezért marad emlékezetes az esemény.

Idén a popdívák közül rengetegen választottak fémes öltözetet, de kínos divatbakit egyikük sem követett el, így a díjátadó nem a külsőségekről, hanem a zenéről és a fellépőkről szólt.

A zeneipar legrangosabb seregszemléjének nagy vesztesei között volt Jay-Z, akit kilenc kategóriában is jelöltek, de kénytelen volt megelégedni két díjjal. Mégis ő szolgáltatta az est egyik szenzációját: olyan forró, szexis műsorszámot adott elő feleségével, Beyoncéval, hogy másnap mindenki róluk beszélt. Igaz, ez nem elsősorban a férjnek, hanem a popdívának köszönhető. Beyoncé ugyanis sikeres tisztítókúrája után élete legjobb formájában állt a színpadra.

Nagy meglepetést keltett, hogy a legjobb szóló popelőadás kategóriában az alig 17 éves énekesnő, Lorde győzött, maga mögé utasítva többek között Katy Perryt, Bruno Marst és Justin Timberlake-et. Ráadásul az év dala is a tinilányé lett, így kar­rierje repülőrajtot vett.

Az est abszolút nyertese a Daft Punk nevű francia elektroduó, amely öt aranygramofonnal a zsebében térhetett haza, mögöttük szorosan pedig Macklemore és Ryan Lewis következett, ők négy díjat nyertek. Hozzájuk kapcsolódik az est legkülönlegesebb produkciója is: a gálán a Same Love című számuk előadása alatt harmincnégy meleg és heteroszexuális pár házasodott össze.

A hétperces ceremónia során, melyet a színésznő Queen Latifah vezetett le, még a lábsérülése miatt bottal közlekedő Madonna is színpadra lépett. Az 55 éves popdíva a vörös szőnyeges felvonuláson összeöltözött örökbe fogadott fiával, a nyolcéves David Bandával, ami, mint az interjúkból kiderült, a divatérzékeny kisfiú ötlete volt.

Ahogy arra számítani lehetett, a gála fénypontja a Beatles két még élô tagja, Ringo Starr és Sir Paul McCartney közös zenélése volt. Ráadásul új dalt adtak elő: Paul zongorázott, Ringo pedig dobolt.

Az angol énekesnő, Adele ugyan meg sem jelent a Los Angeles-i gálán, mégis történelmet írt, miután Skyfall című dala az Oscar- és a Golden Globe után a Grammyn is első lett a legjobb filmbetétdal kategóriában.

Érdekesség, hogy dalszerzőként a filmsztárt, Steve Martint is díjazták.

A komikus hatvan­éves kora óta gyakran lép fel énekesként és bendzsósként különböző eseményeken, és úgy fest, a zenéhez legalább annyi érzéke van, mint a színjátszáshoz. Színészként ugyanis csak Emmy-díjig jutott, de az idei Grammyn már az ötödik aranygramofonját kapta meg. Az első kettőt még a hetvenes években szerezte a legjobb humorlemez kategóriában, az utóbbi hármat pedig mint elismert countryzenész.

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors