Szerelmes volt gyilkosa VV Fanniba

Szerelmi gyilkosság vethetett véget a 24 éves VV Fanni életének. A Bors informátora szerint ugyanis a lány – fél éves kapcsolat után – a közelmúltban szakított a gyilkossággal gyanúsított férfival. 

Szerelmi gyilkosság vethetett véget a 24 éves VV Fanni életének. A Bors informátora szerint ugyanis a lány – fél éves kapcsolat után – a közelmúltban szakított a gyilkossággal gyanúsított férfival. 

Egy héttel Novozánszki Fanni november 20-i eltűnése után tartóztatta le a rendőrség azt a férfit, akit most az egykori valóságshow-hős meggyilkolásával gyanúsítanak. Akkor még csak személyi szabadság korlátozásával vádolták, de időközben egyre gyűltek a bizonyítékok, amelyek a lány erőszakos halálára utaltak. Keddre ezek olyan egyértelműek lettek, hogy Fanni szüleivel közölték, készüljenek fel a legrosszabbra: a lányuk már nem él.

A hét elején derült ki, hogy a lány nem eltűnt, hanem megölték

Úgy tudni, a bizonyítékok kö­zött kulcsszerepet játszott a Fanni lakása közelében működő kamera felvétele: ezen látszik, ahogy egy férfi az ölében az utcára viszi a lányt, és beteszi egy autóba. A kocsi útvonalát egészen Dunaújvárosig tudták követni.

A rendőrség hamarosan letartóztatta a gyanúsítottat, B. Lászlót, autójában fegyvert, pajszert és Fanni vérének nyomait találták meg. A gyanúsítottról – aki még nem tett beismerő vallomást – csak annyit lehetett tudni, hogy 2010-ben az MSZP jelöltjeként indult az önkormányzati választásokon. A Bors most megtudta, hogy milyen kapcsolatban állt Fannival, és mi állhat szörnyű tette hátterében.

B. László a nagyszüleivel élt Dunaújvárosban, egy Táncsics Mihály utcai panellakásban, de városszerte vérbeli aranyifjúként ismerték: szinte kizárólag vasalt ingben, öltönyben, nyakkendőben látták, egész lénye a menő üzletember képét sugározta. Előszeretettel parádézott 50-100 milliós sportkocsikkal, de azt senki nem tudta, hogy a Porsche vagy a Lamborghini, amelynek volánja mögött ült, az övé, kölcsönkapta, esetleg bérli-e.

Mint informátorunktól megtudtuk, a bohém aranyifjú szerepe azonban egyre kevésbé illett a valóságos anyagi helyzetéhez, és ennek köze lehetett Fanni meggyilkolásához.

Az áldozattá vált lány az ismerősei szerint fél évig együtt volt gyilkosával. Kis képen: Aranyifjúként ismerték Dunaújvárosban a fiatalembert, aki politikai karrierrel is próbálkozott © Végh István

B. László ugyanis fülig szerelmes volt a csinos lányba, akivel a halála előtt már fél éve együtt volt. Nem titok, hogy Fanni meglehetősen költséges életmódot folytatott, amelyet a férfi egyre nehezebben tu­dott finanszírozni, mind gyakrabban szorult kölcsönökre. A nemzeti cégtárban szerepel egy 2015-ben alapított kft., amelynek B. László az ügyvezetője. A cég fő tevékenysége műszaki vizsgálat és elemzés, de az is kiderül, hogy jelenleg törlési eljárás alatt áll vagy megszűnt. A cégtár feltünteti: „üzleti kapcsolat létesítése csak nagy körültekintéssel vagy egyáltalán nem javasolt”.

A pár kapcsolatát jól jellemzi, hogy miközben László rajongott a lányért, ő a fél év alatt be sem mutatta a szüleinek. A közelmúltban szakított is a gyanúsítottal, de a hozzá közel álló források úgy tudják, a férfi ebbe képtelen volt beletörődni. Ismerőseik szerint ez lehetett brutális tettének indítéka.

A Bors felkereste B. László nagyszüleit dunaújvárosi otthonukban, de nem akartak nyilatkozni. Munkatársainkat rendőrséggel fenyegették, azt is meg akarták tiltani, hogy a lépcsőházban tartózkodjanak.

Ilyen lakótelepi házban élt nagyszüleivel B. László

– A rendőröknek is megmondtuk, hogy ne mondjanak semmit az újságíróknak! – mondta B. László nagymamája.

Az asszony azt elismerte, hogy beszélt a rendőrökkel, azt azonban még mindig nem értik, miért tartóztatták le, és mit követett el.

A gyanúsított régóta nem élt a szüleivel, édesapja külföldön dolgozik, és csak szerdán tudta meg, hogy fia börtönbe került, s gyilkossággal gyanúsítják.

Halált kérnek rá

Dühöngő kommentek százai öntötték el VV Fanni feltételezett gyilkosának, közösségi oldalát. A forrongók szerint nincs bocsánat arra, amit B. László, egykori MSZP-s képviselőjelölt tett.

„Remélem, hogy villamosszékben végzed mindenki előtt!” „Én csak annyit kívánok neki, amit ő csinált szegény Fannival!” „Az ilyen cselekedetre nincsenek szavak!”, „Remélem, szenvedni fog bent a börtönben!” „Remélem, visszakapod az élettől, amit tettél, HÁJAS FÉREG!”