Sokkolta Bajor barátait eltitkolt fiának feltűnése

Hiába az érzelmek: Richárd, aki Bajor Imre fiának tartja magát, zárt ajtókra talál a családnál, igaz, ő sem kopogtat. Az elhunyt színművész barátai pedig azt mondták: Bajor nekik sem beszélt apasági ügyéről.
Hiába az érzelmek: Richárd, aki Bajor Imre fiának tartja magát, zárt ajtókra talál a családnál, igaz, ő sem kopogtat. Az elhunyt színművész barátai pedig azt mondták: Bajor nekik sem beszélt apasági ügyéről.

Hasonlít rá. Ez volt olvasóink többségének a véleménye a magát Bajor Imre fiának tartó férfiről. Richárd lapunknak elmondta: az újságokból értesült a színész haláláról, gyertyát gyújtott, meggyászolta, és a mai napig bántja, hogy Bajor nem volt rá kíváncsi. Édesanyját fél éve temette, nem érdekli pénz, örökség, éli az életét, és igyekszik feledni a múltat. Richárd nem kopogtat a Bajor család ajtaján, és úgy tűnik, amúgy is zárt ajtókra találna.

– Nem kívánunk hozzászólni az ügyhöz – mondta a Borsnak dr. Hegedűs László, a Bajor családot képviselő ügyvéd, amikor arról érdeklődtünk, mit gondolnak Richárd nyilatkozatáról.

Bajor Imre vélt/valós fia sok évvel ezelőtt elmenekült az országból családjával, és Auszt­riában kezdett új életet. Tehetetlennek érezte magát: mindenki őt támadta, mikor nyilvánosság elé állt, miközben nem tudta bebizonyítani az igazát. A vérvizsgálat ugyanis azt mondta ki, hogy nem ő Bajor gyermeke, Richárd ugyanakkor tévedésnek minősítette az eredményt, és a sokkal megbízhatóbb DNS-vizsgálatot is vállalta volna. Erre azonban nem volt lehetősége.

Bajor Imre barátai azt mondták lapunknak: a színész még nekik sem beszélt arról, hogy hajdan apasági perbe keveredett.

– Egyszer, évekkel ezelőtt talán érintőlegesen beszéltünk erről az esetről, amikor nyilvánosságot kapott, de alapvetően ez sosem volt téma – mondta a Borsnak Bajor Imre jó barátja, Heilig Gábor, aki azt is hozzá tette: a színész nagyszívű ember volt, nehezen tudja elképzelni, hogy nem foglalkozott volna a gyerekkel – ha csakugyan az övé.

© Fotó: MTI

Koós János is meglepődött az eset hallatán.

– Imre egy nagyon aranyos, rendes ember volt, soha semmi rossz dolog nem derült ki róla. Erről az apasági ügyről most hallok először! Elmondta volna nekem, a legközelebbi barátai közé tartoztam, mi megértettük volna – mondta a Borsnak Koós.

Nem tudni, hol az igazság. Tény, hogy Richárddal az édesanyja 16 éves korában közölte, hogy Bajor Imre az édesapja, ő pedig abban a hiszemben élt és él a mai napig, hogy egy legendás színművész fia.

Elengedni a múltat

Mit mond a pszichológus? Élhet-e valaki abban a tudatban, hogy őt nem fogadta el az állítólagos apja?

– Azt javasolnám a fiatalembernek, hogy engedje el a múltat és élje tovább az életét – mondta lapunknak dr. Végh József pszichológus. És Richárd elmondása szerint pontosan ezt is teszi…

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors