Rékasi visszatér a Barátok köztbe

A színész két éve szenvedett súlyos motorbalesetet. A poklot is megjárta azóta, ám most újból munkába állhat – képernyőn és színpadon egyaránt.
A színész két éve szenvedett súlyos motorbalesetet. A poklot is megjárta azóta, ám most újból munkába állhat – képernyőn és színpadon egyaránt.

„Rékasi Károly jelen egészségi állapota miatt nem tud részt venni a sorozat munkájában. A produkció a színész egészségi állapotával kapcsolatban több információval nem szolgálhat” – ezekkel a sorokkal kezdődött az a sajtóközlemény, amelyet a Barátok közt adott ki tavaly májusban, majdnem egy évvel a színész súlyos motorbalesete után.

A színész a balesete után többször visszaesett, de most újra munkaképes © Kecskeméti Zoltán

Rékasi rehabilitációja ugyanis jó ideig nem okozott problémát a sorozat történetvezetésében, tavaly februárban azonban komplikációk léptek fel, ami miatt újra kés alá kellett feküdnie, nem lehetett tervezni vele. A Barátok közt mindenesetre már akkor kijelentette: visszavárják Bartha Zsoltot. És itt a bizonyosság, az örömhír, amire Rékasi feltehetően már jó ideje várhatott. A baleset következményeként ugyanis szinte minden bevételétől elesett, a műtétjei és a rehabilitáció idejére szinte teljesen munkaképtelen lett.

Rékasi Bartha Zsoltként meghatározó alakja a sorozatnak, nem véletlenül várják vissza

– A rommá tört lábammal értelemszerűen nem tudtam ellátni a színészi feladataimat, így aztán az év utolsó két hónapjában huszadannyit kerestem, mint az előző évben ugyanakkor – mondta tavaly januárban lapunknak. A nélkülözésnek a jelek szerint szép lassan vége. Miután a múlt héten a József Attila Színház évadnyitó társulati ülésén bejelentették, Rékasi novemberben ismét színpadra áll, a Bors most újabb örömhírt tudott meg.

Már írják az új jeleneteit

– Dolgoznak a történeten, körvonalazódik a színész visszatérése – közölte megkeresésünkre a Barátok közt szóvivője a Rékasi Károly által alakított Bartha Zsolt kapcsán.

Hogy mikor bukkanhat fel újra a Mátyás király téren? Erről nem kívántak beszélni, de tekintettel arra, hogy a forgatások és a képernyőre kerülés között több hét is eltelik, feltehetően csak később láthatjuk majd Barthát a képernyőn.

Szerelmével játszhat újra

A József Attila Színház társulati ülésén derült ki, hogy az új évadban Rékasi újra együtt játszhat szerelmével, Pikali Gerdával. „Novembertől A nő és még a férfi is című előadásban újra a színpadon látható Rékasi Károly. A Verebes István rendezte darabban Galambos Erzsi, Pikali Gerda és Blazsovszky Ákos lesznek a partnerei” – olvasható a színház közleményében. Károly és Gerda nem először jelentkezik közös darabbal, a Boldogság című kétszemélyes előadást szintén Verebes István ren-dezte.

Pikali Gerdával közös előadásra készül © MTI