Nem jött be a politika a magyar celebeknek

Több ismert közéleti személyiség is nekivágott vasárnap az önkormányzati választásoknak, de szinte egytől-egyig leszerepeltek. Bálint Antónia élvezte, Kozmann György és Vágó István nem kívánt nyilatkozni.
Több ismert közéleti személyiség is nekivágott vasárnap az önkormányzati választásoknak, de szinte egytől-egyig leszerepeltek. Bálint Antónia élvezte, Kozmann György és Vágó István nem kívánt nyilatkozni.

Vágó István: Nem!

Vágó István Budapest XII. kerületében indult a Demokratikus Kolaíció (DK) képviselőjelöltjeként. Kikapott fideszes ellenfélétől, Kovács Lajostól. Felhívtuk telefonon, de az eredményről nem akart nyilatkozni.
Nem! – mondta tömören, amikor közöltük, a választásról kérdeznénk. Az egykori műsorvezető augusztusban jelentette be indulását, akkor így indokolta részvételét a választáson: érdekli a közélet, mindemellett rá is ér. Vágó egyébként 30 százalékot ért el egy jobboldaliként elkönyvelt kerületben, ami a DK eredményeit nézve jónak számít.

Urbán is kedvet kapott

Alighogy véget értek az önkormányzati választások, máris megmérettetésre készül egy ismert labdarúgó. Urbán Flórián a Jobbik színeiben indul az újpesti időközi választásokon. Az egykori helyi klublegenda indítása nem is ésszerűtlen ötlet. Urbán egyébként korábban kisebb botrányba keveredett, amikor lefotózták 2006 szeptemberében az MTV-székház ostrománál. A tüntetésen való részvétele miatt akkor el is veszítette szakkomentátori munkáját.

Bálint Antónia: érdekes

Nem gondolkozik azon, hogy a jövőben országosan is megmérettesse magát Bálint Antónia, aki a Fidesz-KDNP színeiben indult a XIII. kerületben, ám jócskán alulmaradt választókerületében MSZP-s ellenfelével szemben.

– Beigazolódott a papírforma. Tudtuk, hogy mire számíthatunk, így egyáltalán nem vagyok csalódott. Jól éreztem magam az elmúlt hetekben, a saját kampányommal is elégedett vagyok, nem tudom, hogy abban a kerületben mit kellett volna máshogy csinálni – tette hozzá.

A volt képviselőjelöltről egyébként vasárnap felkerült egy fotó a közösségi oldalra, amelyen a szavazólappal fotózkodott a fülkében. Ez elvileg szabálysértésnek minősül. A Borsonline-nak most Bálint Antónia mindössze annyit fűzött hozzá: ha lesz következménye a dolognak, akkor vállalni fogja.

© Fotók: MTI, Facebook, Kisalfold.hu, Birton Szabolcs

Orbán mellényúlt Kozmannal

Kozmann György olimpiai bajnok kenus a Fidesz támogatásával bukott el Pakson. Legyőzője Süli János atomerőművi szakember. Orbán a választások előtt külön nyilatkozatot szentelt Kozmannak, amikor arról kérdezték, a Fidesz miért nem Sülit támogatja.

– Kozmann határozott, jó vezető. A polgármestereknek, ahogy a sportolóknak is, jól kell bírniuk a feszültséget. Ide igazi sportkarakter kell – vélekedett Orbán. Kozmann végül 78:22 arányban kapott ki Sülitől, és a képviselő-testületben egyedüliként fogja képviselni a kormánypártot. Kozmannt hívtuk.

– Nagy tisztelettel, de hadd utasítsam vissza a megkeresést. Először a paksi lapoknak szeretnék nyilatkozni a helyzetről – fogalmazott lapunknak kedvesen a sikeres sportember.

Akik még buktak

Szintén jelöltként indult Székesfehérváron a korábbi válogatott labdarúgó, Sowunmi Thomas. Az LMP jelöltje azonban nem került be a közgyűlésbe. Rékasi Károly és Détár Enikő lánya, Rékasi Eszter az Együtt színeiben indult a II. kerületben. Alig több mint öt százalékot sikerült csak elérnie, választókörzetében ez csak a negyedik helyre volt elég.

És akiknek bejött
Nem csak leszerepelt celebek virradtak hétfőre, hanem örömködők is. A közismert DJ, Spigiboy, azaz Spiegelhalter László Vácrátóton győzte le az addigi polgármestert.
Deák Bárdos Mihály birkózó pedig Miskolcon lett képviselő a Fidesz színeiben. A tévés műsorvezető, Dömsödi Gábor a nógrádi Pásztón lett városvezető. A Barátok közt korábbi szereplője, Halász Gábor pedig harmadik ciklusát is megkezdheti a Zala megyei Kiskutas élén.

Kapcsolódó cikkünket itt olvashatják.

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors